StoryEditorOCM
ZabavaBRZA SLASTICA|

Bogata torta s jednostavnim i sočnim biskvitom od banana, mrkve i bučinih sjemenki!

Piše Nastasja Chiara Petrić/Dobra hrana
13. ožujka 2021. - 10:35

Osim specifičnih kombinacija okusa poput mrkve i bučinih koštica, maka i jabuke, te ananasa s bademima, sviđat će vam se i mekoća biskvita koji je i idućeg dana u fantastičnom stanju. Znači, zaista odličan izbor za torte vaših mališana, bilo to za prvi, drugi ili bilo koji drugi rođendan po redu, donosi Dobra hrana. Pripremite okusima bogat biskvit pa ga kombinirajte s kremom od mascarponea i bijele čokolade

Za biskvit će vam trebati:

75 g suncokretovog ulja

100 g meda

2 veća jaja

2 velike zrele banane

60 g mlijeka

1 puna žličica sode bikarbone

1 žličica cimeta

prstohvat soli

220 g glatkog brašna tip 00

100 g mrkve (cca 1 velika)

korica 1 veće eko naranče

70 g bučinih koštica

image
Torta s biskvitom od banana, mrkve i bučinih sjemenki
Berislava Picek/cropix/

Priprema:

U veću posudu stavite ulje i med pa pjenjačom izradite gustu smjesu. Zatim dodajte jedno po jedno jaje i ponovo lagano umutite sastojke. Banane izblendajte potpuno kremasto i dodajte ostatku tekućih sastojaka, kao i mlijeko. U zasebnoj posudi kroz sito prođite sodu, cimet, sol i brašno pa izmiješajte s tekućim sastojcima. Mrkvu ogulite i naribajte na sitnoj strani ribeža. Koštice lagano tostirajte na suhoj tavi, pa izblendajte do brašnaste teksture. Spojite mrkvu, bučine koštice i koricu naranče s ostatkom sastojaka, pa smjesu prebacite u silikonski kalup i pecite u pećnici zagrijanoj na 170° oko 40-45 minuta.

Za kremu će vam trebati:

100 g bijele čokolade

250 g mascarpone sira

250 g vrhnja za šlag (cca 36% m.m.)

Priprema:

Na pari otopite bijelu čokoladu s par kapi vrhnja za šlag kako biste je lakše otopili. Zatim maknite s vatre i pjenjačom kremasto pomiješate čokoladu s mascarponeom. Od hladnog vrhnja napravite mekši šlag, pa ga špatulom lagano umiješajte u smjesu od čokolade i mascarponea. Ohladite kremu prije nego s njom napunite tortu ili dekorirate kolač. Ukrasite s prženim i slanim bučinim sjemenkama, tostiranim listićima badema ili mljevenim makom, ovisno o kojoj se torti radi.

29. travanj 2024 00:36