StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetpomorska nesreća

Tragičan kraj potrage, pronađeno beživotno tijelo mladića koji se noćas prevrnuo s brodicom: ‘Nažalost, nije imao šanse‘

Piše Zadarski.hr
9. prosinca 2023. - 12:36

12:36  Pronađeno je beživotno tijelom mladića koji se noćas oko 3 sata prevrnuo s brodicom kod Paškog mosta. Kako su nam potvrdili iz Lučke kapetanije Zadar, tijelo 30-godišnjaka pronađeno je u neposrednoj blizini mosta.

- Nažalost, temperatura mora i hladnoća nisu davale velike šanse da bi mogao preživjeti. Uz najbolju volu i napore sudionika potrage, ljudsko tijelo nakon dva sata u moru, po ovakvim uvjetima, ne može preživjeti - kazali su nam.

Podsjetimo, nesreća se dogodila nešto prije 3 sata, kada se okrenula brodica u kojoj su bila četvorica mladića iz Rtine. Trojica su uspjela doplivati do obale te ih je promrzle spasila policija, a za četvrtim se tragalo sve do oko 11 sati kada je tijelo pronađeno. 

image
Luka Gerlanc/Cropix
image
Luka Gerlanc/Cropix

12:10 U pomorskoj nesreći koja se noćas nešto prije 3 sata dogodila kod Paškog mosta, sudjelovala su četvorica mladića, po dvojica braće iz Rtine, neslužbeno doznaje Zadarski.hr.

Trojica su nakon prevrtanja brodice spašena, dok za četvrtim muškarcem, starim 30 godina, traje opsežna potraga u kojoj su uključeni pomorska i temeljan policija, brodovi Lučke kapetanije iz Zadra, Sali i Novigrada, pripadnici DVD-a Pag i HGSS-a stanice Zadar, vojni zrakoplov Pilatus te mještani.

Trojica mladića koja su spašena prebačena su u zadarsku bolnicu gdje im je pružena medicinska pomoć zbog promrzlosti. Oni su u moru bili oko sat vremena, a nakon što su doplivali do obale, stajali su u mokroj odjeći sve dok im policajci nisu dali svoje jakne i preko strme obale ih dopratili do automobila. Iz bolnice su otpušteni oko 11 sati.

Lučki kapetan u Zadru Alen Rukavina rekao nam je da su poziv u pomoć dobili nešto otprije 3 sata te da je u prvim informacijama bilo riječ o troje sudionika nesreće. Tek kasnije se doznalo da je i četvrta osoba bila na brodici koja se prevrnula uslijed još uvijek nepoznatih okolnosti. Četvorica mladića bila su u noćnom ribolovu.

image
Luka Gerlanc/Cropix
image
Luka Gerlanc/Cropix


10.24 Jedna osoba je nestala, a tri osobe su spašene u pomorskoj nesreći koja se noćas oko 3 sata dogodila kod Paškog mosta sa strane Ražanca javlja Zadarski.hr.

Kako nam je potvrdila PU zadarska, do nesreće je došlo uslijed prevrtanja brodice manje od pet metara u kojoj su bile četiri mlađe muške osobe.

U policiji nam nisu mogli reći koliko godina imaju sudionici nesreće, kao ni starost osobe za kojom se još uvijek traga. Također nismo mogli doznati što su u to doba radili na moru. Prema neslužbenim informacijama, mladići su bili u ribolovu, među njima nije bilo maloljetnika, a sva četvorica su iz okolnih područja. 

U potrazi za nestalim muškarcem tragaju pripadnici policije, Lučke kapetanije, HGSS-a, mještani, a u pomoć je pristigao i avion Pilatus HRZ-a.

Uskoro opširnije...

27. travanj 2024 05:43