StoryEditorOCM
NeretvaDan vlažnih staništa

Udruga Brkata sjenica pozvala ljubitelje ptica i prirode: Uživajmo u raskošnim bojama "divljih" orhideja delte Neretve

Piše Stanislav Soldo
2. veljače 2022. - 10:28

Udruga Brkata sjenica koja okuplja ljubitelje ptica i prirode doline Neretve ovih je dana izdala mini publikaciju posvećenu samoniklim orhidejama koje rastu u Neretvi a povodom obilježavanja Dana vlažnih staništa.

Evo nas nakon godinu dana da vam prezentiramo drugi dio samoniklih orhideja doline Neretve. Edukacijski letak služit će školskoj djeci, naravno i odraslima da se upoznaju sa jednim dijelom botaničkog bogatstva lijepe nam doline Neretve, da bismo znali cijeniti što imamo, kazao je Bariša Ilić predsjednik udruge.

image
Divlje orhideje u delti Neretve
Bariša Ilić/Brkata sjenica

- Uložio sam dosta truda obilazeći terene širom Neretve, ali na kraju sva muka i trud ode u zaborav kod ovakvih rezultata. Najbolji doživljaj orhideja je u prirodi kad ih vidite, ali i ovo što imate za pogledat vrijedi truda. Čuvajmo prirodna bogatstva naše prelijepe Neretve-poručio je Ilić.

Ovim edukacijskim letkom udruga Brkata sjenica obilježava dan vlažnih staništa, 02. veljače kada kada je daleke 1971. godine 18 zemalja proglasilo konvenciju o zaštiti vlažnih staništa u Iranskom gradu Ramsaru., poznatu kasnije pod nazivom Ramsarska konvencija, pod čijom zaštitom je i delta Neretve.

image
Divlje orhideje u delti Neretve
Bariša Ilić/Brkata sjenica
28. travanj 2024 09:51