StoryEditorOCM

IVEROCleanyclean Alco Plus S sredstvo je namijenjeno brzoj dezinfekciji brodskih površina, a posebno će dobro koristiti na plovilima koja se iznajmljuju

Piše Ž. S.
5. rujna 2021. - 12:02

Cleanyclean Alco Plus S sredstvo je na bazi bigvanida i alkohola namijenjeno brzoj dezinfekciji površina i predmeta u prehrambenoj industriji, kuhinjama i ostalim sličnim djelatnostima. U doba pandemije jamačno će biti koristan i na plovilima, posebno onima koji se iznajmljuju.

Pripravljeno je za izravnu uporabu i služi za dezinfekciju svih vrsta tvrdih površina, uključujući i one koje dolaze u dodir s namirnicama. Posebna mješavina alkohola i baktericida osigurava brzu i učinkovitu dezinfekciju opreme i drugih tvrdih površina.

Preciznije rečeno, mikrobicidni učinak postiže se nakon dvije minute, a antimikrobni film na površini ostaje aktivan do šest sati nakon nanošenja.

U pogledu uputa za uporabu i doziranja, zagrebački Ivero kao proizvođač navodi da je zaprljane površine uvijek nužno prethodno očistiti sredstvom za čišćenje i isprati vodom. Poslije se sredstvo Cleanyclean Alco Plus S nanosi na čistu površinu izravno ili krpom natopljenom proizvodom. Nakon toga valja ostaviti da djeluje dvije do 10 minuta, te pričekati da se površina osuši na zraku. Ispiranje nije potrebno. Manji predmeti i pribor dezinficiraju se uranjanjem u trajanju od 10 minuta, nakon čega se osuše na zraku.

Preparat se ne smije nanositi na površine i predmete koji su osjetljivi na djelovanje alkohola, kao što je, primjerice, akrilno staklo. Učinkovito djeluje protiv širokog spektra mikroorganizama i jednostavno se rabi uz pomoć boce s nastavkom za raspršivanje.

Cijena je sredstva Ivero Cleanyclean Alco Plus S u dozi od 1 litre oko 80 kn.

26. travanj 2024 01:54