StoryEditorOCM

GARMINDescent Mk2S najmanje je ronilačko računalo, idealno za žene i mlade sportaše s manjim zapešćima

Piše Ž. S.
19. rujna 2021. - 11:19

Američki Garmin je predstavio novi Descent Mk2S, najmanje ronilačko računalo dizajnirano za ugodno svakodnevno korištenje. Zbog dimenzije je idealno za žene i mlade sportaše s manjim zapešćima.

Kao manja i modernija alternativa onome što je trenutno dostupno na tržištu ronilačkih računala, Mk2S ima 1,2-inčni safirni zaslon čitljiv na sunčevoj svjetlosti, kućište od 43 mm i izmjenjive QuickFit remene od silikona, kože i metala.

Računalo ima podršku za sve vrste ronjenja: ronjenje s uređajem zatvorenog kruga disanja, zrak, nitrox i trimix, ronjenje na dah i podvodni ribolov. Mk2S označit će ulazne i izlazne točke u vodi pomoću satelitske potpore s više GNSS-a i uključuje podvodni 3-osni kompas.

Ronioci mogu pogledati dubinu, vrijeme ronjenja, temperaturu, NDL/TTS, brzine zarona/izrona, mješavinu plina, PO2, N2 opterećenje, informacije o dekompresiji/sigurnosnom zaustavljanju, vrijeme i još mnogo toga izravno na zapešću. Mogu i brzo prilagoditi svoje načine ronjenja odabirom dodatnih zaslona.

Korisnik može spremati i pregledavati podatke o proteklih 200 zarona ili ih gledati na Garmin Dive aplikaciji. To automatski pruža detaljnu analizu svakog zarona uključujući maksimalnu dubinu, vrijeme zarona i izrona, kao i kartu površinskih ulaznih i izlaznih točaka.

image
Garmin Descent Mk2S

Koristeći alat Explore, ronioci mogu planirati svoje sljedeće putovanje pregledavanjem popularnih mjesta koja su ocijenili i recenzirali drugi korisnici, s korisnim informacijama poput vremenskih uvjeta i ronilačkih dnevnika s tog mjesta.

Descent Mk2S je ujedno i vrhunski multisport GPS pametni sat s cjelodnevnim praćenjem zdravlja i ugrađenim sportskim aplikacijama za trčanje, plivanje, biciklizam, trening snage, skijanje, golf...

Predstavlja vodeće zdravstvene funkcije za žene, uključujući praćenje menstrualnog ciklusa i trudnoće, kao i cjelodnevno disanje i napredno praćenje spavanja koje procjenjuje lagane, duboke i REM faze sna.

Kada je uparen s kompatibilnim pametnim telefonom može primati obavijesti za pozive i poruke ravno na ekran. Descent Mk2S ima trajanje baterije do 7 dana u načinu rada pametnog sata i do 30 sati u načinu ronjenja.

Dostupan je u tri boje – zlatni sa silikonskim remenom u boji pijeska, sivi DLC s crnim silikonskim remenom i mineralno plavi sa silikonskim remenom, a može se kombinirati s QuickFit remenima za svaki stil.

Descent Mk2S prodaje se po cijeni od 8690 kn. 

18. travanj 2024 09:02