StoryEditorOCM

SUNSET WG 505Dok vjetar puše...: predstavljamo mali, ali vrlo učinkoviti vjetrogenerator otporan na more

Piše M.Š.
22. siječnja 2023. - 11:35

Struje na brodu, to svi znamo, nikad nema dovoljno, a uz to nije ni mudro daleko od kopna oslanjati se samo na jedan izvor. Stoga je uz danas najpopularnije solarne panele dobro imati i dopunu u vidu malog vjetrogeneratora kakav je Sunset WG 505. Iako nevelik po dimenzijama, jer mu je promjer rotora samo 510 mm, vrlo je učinkovit zahvaljujući svom aerodinamičnom dizajnu, pa može davati do 80 vati struje napona 12 volti.

Ne zahtijeva održavanje i otporan je na morsku vodu, a može se koristiti u kombinaciji sa solarnim panelima. Stvara minimalne vibracije, ne zahtijeva nikakvo održavanje zbog robusne izrade i kvalitete materijala, a uz to se lako montira zahvaljujući nosaču od nehrđajućeg čelika.

Turbina mu je od plastike ojačane najlonom, a sigurnost korištenja osigurava plastični prsten na obrubu krilaca. Težina ovog malog i praktičnog vjetrogeneratora je samo 3,5 kilograma, a cijena u internetskim trgovinama iznosi oko 630 eura, s tim da se na akcijama može naći i za 550 eura. S uređajem se dobiva i regulator punjenja baterije.

23. travanj 2024 07:28