StoryEditorOCM

MARINETECHDrži čvrsto i glatko rotira: u Bauhausu smo pronašli moćnu spojnicu sidra i lanca

Piše Promo
26. studenog 2023. - 11:01

Izreka da brod vrijedi koliko i sidro koje ga drži jasan je putokaz prilikom izbora elemenata za sidrenje. Svi oni, od sidra, sidrenoga lanca do spojnih elemenata moraju biti vrlo kvalitetni i pouzdani kako bi posadi brodice jamčili miran san. Osobito kada se nebo naljuti, pa udruži s morem i vjetrom testirajući izdržljivost usidrenih brodica.

Vrlo važan dio sidrenih sustava je spojnica sidra i lanca koja nipošto ne smije biti slaba točka, pa joj valja posvetiti posebnu pozornost. Iznimno kvalitetnu, robusnu i okretnu spojnicu njemačke tvrtke Marinetech moguće je nabaviti na nautičkim odjelima trgovačkih centara Bauhaus. Izrađena je od kvalitetnog inoksa otpornog na morsku vodu, služi za spajanje sidra s lancem promjera 10-12 mm, a o kvaliteti izrade dosta govori i težina ovog elementa od 520 grama.

Ovaj je okretni konektor posebno pogodan za brodove s pramčanim valjcima za spuštanje i dizanje sidra, jer se zahvaljujući okretnom mehanizmu sidro i lanac mogu slobodno gibati oko osi, čime se izbjegava prevrtanje lanca i olakšava sidrenje. Cijena ove dugotrajne i pouzdane sidrene spojnice duge 96 mm je 25,20 eura. M.Š.

29. travanj 2024 00:10