StoryEditorOCM

UNIMARGelcoat dvokomponentni bijeli kit čiji je završni učinak nalik sjajnom laku

Piše Ž. S.
20. listopada 2020. - 09:05

Unimar Gelcoat dvokomponentni bijeli 4 u 1 kit osmišljen je za uporabu u nautici po sistemu uradi sam. Koristi se kao normalni kit, ali je njegov završni učinak nalik sjajnom laku. U jednom potezu je moguće na gelcoatu popraviti manja oštećenja koja su nastala prigodom poliranja. S ovim proizvodom izbjegava se uporaba raznih masa i lakova, te na taj način štedi vrijeme.
Proizvod se mora čuvati na suhom i prozračnom mjestu, na temperaturi nižoj od 25 Celzijevih stupnjeva, u dobro zatvorenim spremnicima, najdulje 12 mjeseci od dana proizvodnje otisnutog na kantici. Treba izbjegavati direktnu izloženost suncu. Tijekom nanošenja i sušenja, valja dobro ozračiti prostor. Prije aplikacije treba osigurati da su površine suhe i čiste, a najbolje je koristiti brusni papir P 80 i/ili P 150.
Nakon toga se iz kantice vadi potrebna količina, dodavajući 1-3 grama katalizatora na svakih 100 g proizvoda. Te dvije komponente valja dobro izmiješati, pa nanijeti mješavinu na površinu, imajući na umu da se naneseni proizvod može brusiti nakon 60 minuta. Vrijeme sušenja može varirati ovisno o temperaturi – skraćuje se na temperaturi višoj od 25 Celzijevih stupnjeva, odnosno produljuje se na temperaturi nižoj od navedene.
Nakon uporabe se u kanticu ne smije vraćati izmiješana ili neiskorištena količina. Osim toga, kanticu je potrebno dobro zatvoriti kako bi se spriječilo kvarenje i stvrdnjavanje proizvoda. Poslije kompletnog sušenja, površinu valja izgladiti s brusnim papirom P 80, P 240, P 400 i P 1000, te ispolirati s Levante abrazivnom tekućinom za poliranje. Gelcoat dvokomponentni kit u dozi od 0,50 kg (kataloški broj: 12410025) po cijeni od 62 kune prodaje Unimar iz Rijeke.
(Ž. S.)

http://shop.unimar.hr/product/catalog/12410025/gelcoat-unimar-dvokomponentni-kit-050-kg

17. travanj 2024 17:53