StoryEditorOCM

YAMAHAObalno krstarenje na struju: na sajmu nautike predstavljen prestižni e-bicikl CrossCore RC

Piše Promo
8. svibnja 2023. - 12:37

Mnogi nautičari više se ne zadovoljavaju samo suncem i morem, nego na đitama traže dodatne aktivnosti, poput penjanja uz klifove, škrapinga ili biciklizma. Potonja je aktivnost, osim treninga, zanimljiva i za upoznavanje cijeloga otoka, ili njegova dijela, tijekom boravka u jednoj vali.

Za takve će idealan partner biti novi Yamahin e-bicikl CrossCore RC, premijerno predstavljen na nedavnom sajmu nautike u Zagrebu. Osim profinjenog dizajna i komponenti vrhunske kvalitete, njegov je adut i Yamahin elektropogon PW-ST, jedan od najtiših i najodzivnijih motora u svojoj klasi. Osim što pruža uglađenu i tihu izvedbu, ovaj inteligentni motor koristi senzore koji nadziru način na koji vozite i prilagođavaju pomoćnu snagu kako bi vam pružili najprirodniju i najzabavniju vožnju. Naravno, to je svugdje vrlo korisno i dobrodošlo, a osobito ljeti, kad sunce upeče pa vozaču ponestane snage za snažnije pedaliranje. Na povratku s đite, CrossCore RC jednako će biti omiljen za svakodnevnu gradsku vožnju i trening u slobodno vrijeme.

Za opušten i uspravan položaj vožnje, izdržljiva i lagana šasija opremljena je ravnim upravljačem – a prednje vilice daju 63 mm pomaka ovjesa kako bi upijale neravnine. Jednostavno sučelje Display A olakšava promjenu načina vožnje i provjeru statusa baterije, a ako želite personalizirati svoj CrossCore RC, tu je širok izbor dodataka za trekking.

Inače, Yamaha je prije 30 godina razvila prvi e-bicikl na svijetu, te ih je nakon toga proizvodila mahom za japansko tržište. No stalno je isporučivala svoje sustave e-bicikala koji pokreću mnoge takve bicikle prodane u Europi. S biciklom CrossCore RC, koji Yamaha Motor Hrvatska prodaje za 3250 eura, tvrtka je odlučila e-zapedalirati na velika vrata. M. Š.

26. travanj 2024 11:09