StoryEditorOCM

PASSPORT POTTYPrijenosna wc školjka iz Unimara za mir u plovećoj kući

Piše O. M.
25. kolovoza 2022. - 17:58

Prijenosna toaletna školjka prvi je korak prema ugradnji ozbiljnog sanitarnog čvora. Zbog manjka kabinskoga prostora i novca mnogi se moreplovci godinama snalaze s takvim - privremenim rješenjima. U svakom slučaju, bolje je bilo kakvo rješenje nego nikakvo, a iznosi potrebni za kupnju jednostavnoga atestiranoga wc-a nisu visoki. Riječki Unimar u svojoj bogatoj bazi od preko 11 tisuća artikala nudi i nekoliko priručnih toaletnih opcija kanadske kompanije CMP Group.

Najpovoljniji je model Passport Potty, visine 30 cm i zapremnine osam litara. Osim po cijeni od 475 kuna razlikuje se po sivoj boji sjedećeg dijela i poklopca. Tvrda plastika je glatka, sjajna i jednostavna za održavanje. Razina napunjenosti kao najvažniji parametar kod ovakvih proizvoda je lako vidljiva. Spremnik vode za ispiranje je 10 litara tako da ga neće biti potrebno često nadopunjavati. Šest centimetara viši model i četiri litre većega kapaciteta košta 549 kuna pa ga mogu razmotriti oni kojima stane u predviđeni prostor.

Još veće volumene od 18 i 24 litre ima linija Visa Potty s cijenom od 686, odnosno 791 kunu. Osim volumena i bijele boje poklopca, Visa ima 14 litara vode za ispiranje s indikatorom razine. Proizvođač garantira stabilnost konstrukcije i dobro brtvljenje spremnika fekalija, no svakako je preporučljivo koristiti dodatna sredstva za neutralizaciju. Više podataka može se naći na linku

(O. M.)

19. travanj 2024 18:17