StoryEditorOCM

KATADYN SURVIVOR 35Ručni desalinizator s certifikatom američke Obalne straže proizvodi 4,5 litara pitke vode na sat

Piše Ž. S.
23. svibnja 2021. - 09:03

Tvrtka Spectra Watermakers je kasnih 90-ih godina izradila revolucionarnu Clark pumpu, posebno dizajniranu za male desalinizatore.

Oni su se otad specijalizirali za izradu tih uređaja namijenjenih jedriličarima na dugim regatama, vojnim postrojbama, naftnim platformama...

No, pravi uzlet na svjetskom tržištu ostvarili su 2015. priključenjem Katadyn grupaciji, globalnom lideru u kategoriji prijenosnih uređaja za odsoljavanje morske vode.

Katadyn Survivor 35 je njihov model desalinizatora koji se najviše rabi na svijetu. Razlozi su više nego shvatljivi – iz mora procesom obrnute osmoze proizvodi 4,5 litara pitke vode na sat, odnosno 132 litre na dan. Osim toga, pokreće se ručno pa mu za djelovanje uopće ne treba struja.

Ovaj model je dizajniran za opskrbu pitkom vodom od sedam do 20 osoba, izrađen je od vrlo kvalitetnih i robusnih materijala i očito funkcionira vrlo dobro jer mu u suprotnom slučaju US Coast Guard jamačno ne bi dao svoj certifikat.

Prijenosni desalinizator teži samo 3,18 kg, stoga je itekako prikladan za držanje na malim plovilima, odnosno splavima za spašavanje.

Katadyn Survivor 35 kod nas prodaje tvrtka Torden Marine iz Svete Nedelje po cijeni 19,765 + PDV. 

26. travanj 2024 04:22