StoryEditorOCM

TOUGH + CARBONSavitljivi i izdržljivi: solarni paneli švedske kompanije SUNBEAMsystem sve su traženiji na tržištu

Piše Ž. S.
11. rujna 2021. - 16:00

Fleksibilni solarni paneli švedske kompanije SUNBEAMsystem sve su traženiji na tržištu, što i nije iznenađenje s obzirom na njihovu kvalitetu i lakoću postavljanja.

Šveđani uvijek ističu kako su modeli njihove serije Tough + Carbon vrlo napredni paneli, sposobni transformirati brodske tende u učinkovite solarne generatore. Ojačavanjem ploče karbonskim vlaknima ti modeli postižu savršen omjer čvrstoće i težine potreban za strukturnu potporu.

Karbon čini ploču ne samo dovoljno krutom da se može poduprijeti, nego i dovoljno laganom da zaštiti osnovno platno od oštećenja. Mekani prozirni rubovi štite tkaninu od trošenja, te ujedno pružaju i glatki prijelaz u boji s bilo kojeg obojenog vrha na jednoliku površinu crne ploče.

Za uporabu na jakom vjetru ili na brzim brodovima preporučuje se čičak-traka. Ona će ujednačiti sile na temeljnom platnu i dodatno osigurati panel. Serija Tough + Carbon opremljena je kabelima presjeka 2,5 mm² s vodonepropusnim (IP67) MC4 konektorima. To olakšava spajanje kabela, kao i prilagođavanje instalacije pravom naponu sustava.

Montiraju se jednostavno i brzo pomoću nehrđajućih kopči, s time da sustav Quick Fix omogućuje privremenu montažu na platno ili druge površine kao što je bimini.

Izdržljiva površina i vodonepropusni priključci MC4 jamče dugi radni vijek, dok zaštićena tehnologija Shadow Optimization osigurava optimalne performanse kad god je ploča djelomično zasjenjena.

Švedske fleksibilne solarne panele kod nas prodaje tvrtka Torden Marine iz Svete Nedelje.

Raspoloživi su modeli: 55W, dimenzija 56,3 × 55,4 cm, 82W, dimenzija 106 x 54 cm, i 116W, dimenzija 107,8 x 55,4 cm.

Raspon cijena kreće im se od 2829,92 do 4505,98 kn plus PDV. 

19. travanj 2024 02:37