StoryEditorOCM

MIKELI TRADETirolska drvca za bolje ferme: pronašli smo praktična otežanja za manju mogućnost zadjeva pribora

Piše Boris Bulić/MIKELI TRADE
11. ožujka 2024. - 10:36

Zaraštena i muljevita dna mnogim obalnim  ribolovcima predstavljaju nepremostivu zapreku. No koliko se god ta zapreka činila nepremostiva, rješenje postoji a zove se tirolsko drvce (tirol tree).

To su olovnice posebne konstrukcije sastavljene iz tri dijela.

Kod tirolskog drvca je centralni i najvažniji dio izrađen od gumene cjevčice u koju je s donje strane utisnuto olovo, dok je s gornje strane otvor zatvoren dužim plastičnim čepom. Taj čep ima bočni provrt na vrhu preko kojeg se montira u sistem kao i bilo koja druga klizna olovnica.

Nakon zabačaja i potapanja, zbog zraka zadržanog u cjevčici, tirolsko drvce uvijek zauzima uspravan položaj koji smanjuje mogućnost zapinjanja i omogućuje kvalitetniju prezentaciju na zaraštenim dnima.

Time se zapravo cijeli sistem na najjednostavniji mogući način odiže od dna tako da ješka postaje vidljiva čak i u uvjetima koji su krajnje nepovoljni za ribolov

Ova zanimljiva i krajnje praktična otežanja se mogu kupiti po vrlo pristupačnim cijenama u zadarskoj prodavaonici ribolovne opreme Mikeli trade.

INFO:

Mikeli trade
Tel. 023/224-860
info@mikeli-trade.hr

Dostupna su u različitim težinama i dužinama, tako da prilagodba uvjetima na terenu postaje izrazito jednostavna.

Važno je naglasiti da se tirolsko drvce često koristi i u rock fishingu na teškim terenima. Zahvaljujući specifičnoj konstrukciji, ove olovnice u odnosu na klasične olovnice znatno teže upadaju u procjepe, a što osjetno smanjuje broj zadjeva.

Sve navedeno čini tirolsko drvce sastavnim dijelom pribora svakog ozbiljnijeg obalnog ribolovca.

Cijena tirolskog drvca je 2,97 eura po komadu.

image

Rješenje problema nije nedostižno

03. svibanj 2024 01:54