StoryEditorOCM

PLASTIC PADDLETko nema veslo, vesla rukama! Sjajan dodatak vašem tenderu za slučaj kad penta zakaže

Piše Promo
19. ožujka 2024. - 09:17

Mali gumenjaci s pentama od 2-3 KS omiljeni su kao tenderi nautičarima na điti. Jednostavni, lagani i okretni pomažu kod vezivanja broda za kraj, odlaska u trgovinu ili na drugi kraj vale, odlični su za ribolov, lako panulavanje uz obalu...

I sve je super dok penta dobro radi. Ako otkaže, slijedi veslanje, što zna biti gnjavaža jer za rad s veslima ima vrlo malo prostora, a ponekad nisu ni montirana. U takvim situacijama dobro je u gumiju imati plastična ručna vesla koja su osmišljena da malo smetaju, a dobro rade. Težina im je samo 215 grama, a dimenzije 480 x 140 mm. Prilagođena obliku ruke, imaju prečku koja se uhvati nakon čega ruka dobiva plastični veslajući produžetak.

U praksi je najlakše staviti ova zgodna vesla na ruke, sjesti leđima naslonjen na pramac gumija i povlačiti ih prema natrag. Takvi su pokreti zgodni, a efekt i brzina kretanja gumija su jako dobri. Ovo je praktično pomagalo korisno i kada se brod sidri, pa treba odnijeti gumijem krmene konope na kraj, a penta je još na nosaču na glavnom brodu. Ručna vesla mogu se kupiti u poznatoj njemačkoj nautičkoj trgovini svb24.com, a cijena im je 15,70 eura po komadu. M.Š.

26. travanj 2024 22:42