StoryEditorOCM

EWINCHER 2Trimanje jedara pritiskom na botun: predstavljamo novu električnu ručku za vitla

Piše M.Š.
4. veljače 2023. - 13:09

Nova ručka s elektropogonom za vitla Ewincher 2 još je snažnija i pametnija od svoje prethodnice, pa će biti zanimljiva mnogim jedriličarima. Dizajnirana je za sve brodove dužine 30 do 60 stopa, lako se prenosi s mjesta na mjesto, pa može po potrebi pokretati sva vitla, a uz to je vrlo svestrana. Ima tri načina rada: električni kad obavlja sav posao, ručni način kao kod standardne ručke, te kombinirani za iznimnu brzinu trimanja.

Pritom se ona možete kontrolirati vrškom prsta, jer je prekidač na rukohvatu osjetljiv na pritisak. Što više pritisnete, vitlo će se brže vrtjeti, sve do 100 o/min! Ewincher 2 razvija snagu od 450 vati uz okretni moment od čak 90 Nm. Ima uklonjivu litij-ionska bateriju od 25,2 volta i 3000 mAh, koja osigurava cjelodnevno korištenje. Može se ponovno napuniti vrlo brzo pomoću namjenskog punjača od 220 V, a potpuno punjenje traje samo sat i pol. Posebna tehnologija izrade ovih baterija osigurava im najmanje 4 godine uporabe.

​Ewincher 2 ima i vrlo osjetljivi regulator zakretnog momenta, koji se prilagođava aplikacijom na pametnom telefonu, čime se izbjegava rizik materijalne štete ili ozljede korisnika. Vodootporan je, može se zaključati u vitlu, a teži samo 2,2 kg. Cijena u internetskim trgovinama mu je oko 2290 eura.

18. travanj 2024 06:06