StoryEditorOCM

UNIMARValjkom se razmaže da noga ne kliže: predstavljamo protuklizni premaz za palube Marlin Grip

Piše Promo
3. travnja 2023. - 12:49

Poznati talijanski proizvođač brodskih boja i premaza Marlin Yacht Paints, čiji se kvalitetni antifouling za propelere Velox Plus i kod nas masovno koristi, nedavno je na tržište plasirao novi proizvod pod imenom Marlin Grip.

Riječ je o izdržljivom jednokomponentnom protukliznom premazu za palube na bazi vode. Jednostavno se nanosi specijalnim valjkom, ili bilo kojim srednje grubo zrnatim spužvastim valjkom, kako bi se postigla ujednačena hrapavost. Pritom se lako odabire finoća protukliznog premaza, prema količini nanesene boje i sili primijenjenoj na valjak. Premaz je vrlo otporan na vodu i UV zračenje, izdržljiv, jednostavan za čišćenje, a ujedno mekan pod bosom nogom.

Prije nanošenja podlogu treba dobro oprati i odmastiti, te matirati brusnim papirom. Potom se nanese odgovarajuća količina Marlin Gripa kistom ili špatulom, te korištenjem valjka ravnomjerno razmaže po površini uz željeni pristisak. Veći pritisak odgovara većoj hrapavosti i protukliznom učinku. Marlin Grip prodaje riječka tvrtka Unimar, a u njihovoj web trgovini cijena pakiranja od 1 kg je 46,20 eura, dok pakiranje od 5 kg stoji 220 eura.

20. travanj 2024 12:09