StoryEditorOCM

SPOJENI ZOGULINIŽelite povući panulu s dvije varalice ili želite loviti u kurentu bez olova? Sve što trebate je otići u Bauhaus

Piše Boris Bulić/MAX FISHING
28. siječnja 2023. - 10:22

Zogulini tipa ‘Crane‘ ili kako ih naši ribolovci često nazivaju ‘spojeni zogulini‘, nezaobilazno su pomagalo u panulanju, ali i brojnim drugim tehnikama u kojima se struna mora razdvojiti. Naime, ovi zogulini omogućuju povezivanje dviju varalice na istom panulaškom sistemu uz garanciju potpune kompenzacije sukanja strune.

Posebno su atraktivni u montažama panule namijenjene lignjama gdje se na donji ‘krak‘ vezuje prama s dubokoronećom skosavicom, dok se na gornjem kraku nalazi prama s plitkoronećom skosavicom.

Korištenjem klasičnih trokrakih zogulina na ovakvom sistemu često dolazi do mršenja upravo zbog kuta koji zauzimaju razdvojene strune, a što u radu s ovim ‘spojenim zogulinima‘ nije slučaj.

image

Spojeni zogulini su savršeni za panulu

INFO:

Bauhaus Zagreb
Tel. 0800 4411
Mail: podrska@bauhaus.hr
www.bauhaus.hr

Osim toga, nosivost im je impresivna jer mogu podnijeti 22 kilograma tereta.

Uz ove zoguline za oko nam je zapeo i otežani zogulin kod kojega je centralni dio tijela dodatno opterećen, a zbog čega je idealan za postave u lovu osjetljivijih predatora u jačem kurentu, jer se s njim izbjegava korištenje dodatnih otežanja.

Ove praktične zoguline možete pronaći na prodajnim mjestima Bauhausa po cijeni od 1,58 eura za ‘spojene zoguline‘, odnosno po cijeni od 1,14 do 2,11 eura za zoguline s otežanjem, sve u zavisnosti o odabranoj veličini.

image

Otežani zogulini za lov u jakom kurentu

17. travanj 2024 22:41