StoryEditorOCM

22. izdanjeBliži se još jedan ‘Mrduja Optimist kup - In Memoriam Boris Vujnović‘, očekuje se stotinjak jedriličarki i jedriličara

Piše OM
15. rujna 2022. - 13:25

U čast legendarnog predsjednika splitskog jedriličarskog kluba „Labud”, Borisa Vujnovića, svima omiljenog predsjednika s nadimkom Modri, po 22. put organizira se „Mrduja Optimist kup – In Memoriam Boris Vujnović” od 23. do 25. rujna 2022., tradicionalna jedriličarska regata za najmlađe, klasa Optimist, kvalifikacijska regata za regiju jug, objavio je JK Labud.

Očekuje se dolazak stotinjak „optimista” koji će tri dana jedriti u jakoj konkurenciji na regatnom polju, ili ispod splitskog Sustipana ili podno Zente, sve naravno ovisno o smjeru i snazi vjetra. Regata je to s međunarodnim značajem i  službenom potvrdom HJS-a iz 2012. g. kao najposjećenije regate za najmlađe kategorije.

Regata je kvalifikacijska za regiju Jug, prva u jesenskom rasporedu. Na startu se očekuju, uz već iskusne natjecatelje i novi perspektivni optimisti koji su tek izašli iz ljetnih škola jedrenja. Svi oni će nam u tri dana jedrenja pokazat kako su ovladali morskim vještinama i vrijednostima, a najboljeg optimista juga ovogodišnje 22. Male Mrduje ćemo imati 25. rujna 2022.g., za kada je planiran zadnji dan jedrenja.

Ni na platou kluba neće nedostajati događaja. Nakon proglašenja rezultata jedrenja, slijedi izvlačenje sretnog dobitnika u kategoriji 5 najboljih optimista i optimistica, za nagradu 1 jedra optimist, od našeg dugogodišnjeg sponzora ONE SAIL d.o.o., je ono što jedriličari s nestrpljenjem očekuju, a mi smo sretni što ih i ove godine možemo nagradit  neophodnom opremom i poželjeti im dobre rezultate u jedrenju.

Naš klub je i ove godine omogućio najmlađim jedriličarima i njihovim trenerima i svakodnevne lunch pakete, uz besplatni sok, tako da takmičari mogu puni energije na regatno polje.

Regata je i ove godine prepoznata i podržana putem donacija  u financijskim sredstvima, opremi, operativi, od  dugogodišnjih donatora Nautika Centar NAVA, Ultra Sailing, Astarea Yachting, Globtik Express Agency, Honda Marine,Euromarine, Croatia Yachting, Adriaticon,Highfield – aluminum boats, te im ovim putem zahvaljujemo.

Posebno moramo zahvaliti našem dugogodišnjem glavnom sponzoru, Nautic Bauhaus, koji nas godinama prati i prepoznao je upravo ovu regatu za najmlađe jedriličare kao sjajnu priliku za potporu jedrenja i prezentaciju svog nautičkog asortimana.

Više na linku: https://www.jklabud.hr/mrduja-optimist-kup

19. travanj 2024 09:30