StoryEditorOCM

od 18. do 21. travnjaDalmatia Boat Show broji dane do otvaranja: Među 20 premijera je i jedna svjetska!

Piše M. Ilić
5. travnja 2024. - 16:07

Odlično domaćinstvo, atraktivna i dobro organizirana marina s ekološkim pristupom, te sam položaj na nautičkoj karti, neki su od temelja na kojima je nastala ideja da se u marini Baotić u Segetu Donjem pokrene sajam nautike, osluškujući puls javnosti koja pokazuje sve veći interes za manifestacije ovakvog tipa.

Tako će se od 18. do 21. travnja održati Dalmatia Boat Show, novi sajam nautičke opreme i tehnologije, s najavljenih 200 izloženih brodova i više od 100 izlagača uz popratni program, najavljeno je na konferenciji za medije održanoj ovog petka u marini.

image

S press konferencije

Božidar Vukičević/Cropix

- Imamo jedno od najljepših mora na svijetu, odličnu poziciju blizu zračne luke, odličnu infrastrukturu za prihvat gostiju, a i sam mjesec travanj je ugodan za boravak u ovim područjima...Raduje nas veliki odaziv izlagača među kojima je mnoštvo jakih svjetskih imena. Bit će tu najnovijih modela brodova, jedrilica i luksuznih jahti, preko široke ponude čartera do bogatog asortimana nautičke opreme i tehnologije. Uz 20 premijera imat ćemo i jednu svjetsku, onu tvrtke More - najavio je Željko Baotić, pokretač ove ideje.

image

S press konferencije

Božidar Vukičević/Cropix

Optimizam da će sajam postati tradicionalan iskazali su na konferenciji riječima i podrškom Stipe Čogelja, zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije, Ivana Vladović, direktorica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, Ivo Sorić, načelnik Općine Seget, te Joze Tomaš, predsjednik Hrvatske gospodarske komore-Županijske komore Split, koji su naglasili važnost nautičkog turizma u hrvatskom gospodarstvu, posebice za dalmatinsku regiju.

Oni koji su u potrazi za novim brodom imat će priliku birati između novih i rabljenih plovila brendova kao što su Absolute, Axopar, Bali, Beneteau, Hanse, De Antonio, Fountaine Pajot, Fjord, Lagoon, Merry Fisher, Galeon, BSC, Maxima, Nikhen, Rand Boats, Sessa Marine, Saxdor, Sea Ray, Superrib, Williams Jet Tenders, SUR Marine, 3D Tender te mnogi drugi. Ljubitelji hedonizma i vrhunske gastronomije moći će uživati u ponudi restorana Yachtclub, na natkrivenoj terasi s atraktivnim pogledom na zaljev.

Posebna pogodnost za one koji dolaze iz daleka jest vrhunski smještaj s pet zvjezdica u Marini Baotić. Luksuzni prostori, veličine od 32 do 113 četvornih metara, savršen su izbor za pojedinačne putnike, kao i obitelji ili grupe prijatelja.

Radno vrijeme sajma bit će od 10 do 18 sati, uz svečano otvaranje u četvrtak, 18. travnja, u 10 sati. Cijena ulaznice je osam eura, a za djecu i umirovljenike ulaz je besplatan. Posjetitelji sajma mogu koristiti trogirski gradski parking Foša. Od tamo će biti organiziran prijevoz taksi-brodom svakih 20 minuta, od 9 do 19 sati, poručila je Aleksandra Bujević, glasnogovornica sajma.

Na svečanom otvorenju u četvrtak u 10 sati će nastupiti Edi Šegota i Kvartet Cambi, dok će posjetitelje od četvrtka do subote u Glory Bar-u zabavljati Dj Dado. U subotu 20. travnja u 20 sati najavljen je koncert Marka Pecotića Pece.

image

Na fotografiji: Željko Baotić i Ivo Sorić

Božidar Vukičević/Cropix

– Za posjetitelje smo pripremili niz iznenađenja i zaista se potrudili da svi koji dođu dožive nešto posebno na svakom koraku, jer želimo da prvi Dalmatia Boat Show bude apsolutno nezaboravan. Imamo bogat party program, brodske ture, gastronomske bravure naših vrhunskih kuhara, ukratko, bit će to prava mediteranska fešta. Naravno, ovo nije samo prilika za promociju proizvoda i usluga, već i mjesto za razmjenu ideja, uspostavljanje novih poslovnih veza te praćenje najnovijih trendova u industriji – zaključuju organizatori.

05. travanj 2024 17:46