StoryEditorOCM

korona-krizaNijemci ništa ne žele prepustiti slučaju, otkazan Düsseldorf. Dok sajamski biznis čeka oporavak, hrvatske čarterske kompanije bilježe porast narudžbi

Piše Gordan Jelavić
22. siječnja 2021. - 09:15

U ovo doba godine, svjetska nautička javnost uobičajeno bi se okupila na hladnom sjeveru Njemačke gdje bi u toplim sajamskim halama pregledavali novitete iz male brodogradnje i dogovarali poslove za iduću nautičku sezonu.

Prije nepuna dva mjeseca objavili smo da je ovogodišnji sajam u Düsseldorfu odgođen za travanj da bi nam u četvrtak organizatori javili kako je zbog korone i taj termin otkazan. Iduće izdanje popularnog Boota tako će se održati od 22. do 30. siječnja iduće godine kada se očekuje potpuna normalizacija svih društvenih događanja.

- Naši prioriteti su zdravlje i sigurnost za izlagače, posjetitelje i naše radnike - izjavili su organizatori te najavili kako će sve aktivnosti usmjeriti na uspješnu realizaciju idućega sajma.

Ova će im odluka nesumnjivo donijeti velike financijske gubitke, no to je cijena koju su Nijemci spremni platiti.

Dok sajamski biznis tek čeka na dobre dane, brodograditeljima ide solidno i s drugim kanalima dolaze do kupaca. Posljednjih dana smo čuli kako i hrvatske čarterske kompanije bilježe povećani broj narudžbi tako da bi nautička sezona pred nama ponovno mogla biti puno bolja od ostalih grana gospodarstva i turizma.

20. travanj 2024 10:26