StoryEditorOCM

mini rivaElektrična Aquamara na ponos Šibenika: zaplovila replika legendarnog talijanskog glisera

Piše Merien Ilić
9. rujna 2024. - 08:58

Sjećate se priče o umanjenoj verziji talijanskog modela broda Riva Aquarama koji je strpljivo gradio mladi brodograditelj Božidar Bilušić iz Šibenika, inače knjižničar i ton-majstor, za svoju trogodišnju kćer Maricu? Prelijepi brodić zaplovio je ovog kolovoza šibenskim akvatorijem, a za kormilom je nitko drugi nego mala Mara koja je ovim brodićem dobila prelijepu uspomenu za čitav život.

Kako je i obećao, tata Božidar nam se povratno javio nakon prve plovidbe, zadovoljan karakteristikama broda, a posebice širokom osmijehu kapetanice Mare.

– Napokon smo isprobali brodić i prošlo je odlično! Dovršena je unutrašnjost, napravljeno vjetrobransko staklo pa brodić zaista izgleda kao iz starih filmova – kazao nam je.

Inače, riječ je o replici glisera Riva Aquarama talijanskog dizajnera Carla Rive koji je 1962. godine spojio dvije strasti tada nove Italije – automobile i nautiku – u elegantnu poeziju od drva.

Vodio se mišlju da njegovi brodovi moraju biti precizni poput švicarskih satova, kvalitetni poput ručno izrađenih engleskih odijela i, iznad svega, božanstveno lijepi

09. rujan 2024 09:08