StoryEditorOCM

u skladu s prirodomGreen Sail pokrenuo besplatni internetski tečaj o jedrenju za nautičare koji prvi put dolaze u Hrvatsku

Piše OM
22. lipnja 2021. - 13:39

Green Sail, neprofitna organizacija koja promiče razvoj odgovornog nautičkog turizma u Hrvatskoj i inozemstvu, pokrenula je besplatni internetski tečaj pod nazivom "Najam jedrilica: uvod u jedrenje u Hrvatskoj".

"Najam jedrilica: uvod u jedrenje u Hrvatskoj" tečaj je koji je izgrađen na kombiniranom znanju i iskustvu profesionalnih skipera i Green Sail tima, pružajući skiperima koji prvi put jedre u Hrvatskoj sažet i informativan uvod u jedinstveni i čudesni svijet zelenog jedrenja u Hrvatskoj.

Popularnost jedrenja povećala se širom svijeta, a danas je postala nezaobilazan izbor za odmor, sport te način života u Hrvatskoj.

Jedrenje u novoj zemlji može biti i zastrašujuće i zbunjujuće, zbog čega je organizacija Green Sail sastavila ovaj kratki tečaj kako bi nautičare koji se žele prvi put okušati u jedrenju u Hrvatskoj informirala o osnovama i specifičnostima jedrenja u ovoj zemlji i smanjivanju rizika na jedrilici.

image
Green Sail

Oni koji završe kratki 20-minutni tečaj bit će dobro opremljeni za sigurno i učinkovito isplovljavanje u Hrvatskoj, uz smanjeni rizik od oštećenja na njihovoj charter jedrilici (i moguće dodatne troškove), povećat će samouvjerenost tijekom plovidbe u Hrvatskoj i poboljšati svijest o održivosti okoliša.

Tečaj ne obuhvaća samo tehničke teme kao što su sigurnosna oprema na brodu, korištenje pramčanog potisnika te kako pristati i privezati se u Hrvatskoj, već također informira nautičare o važnim ekološkim problemima kao što je problematika ispuštanja crnih i sivih voda, sidrenje blizu Posidonije Oceanica, smanjenje otpada na brodu i važnost recikliranja.

Ovaj tečaj odgovara svim nautičarima koji žele uštedjeti vrijeme prilikom prijave, smanjiti rizik od oštećenja jedrilica, smanjiti tjeskobu prilikom prve plovidbe u Hrvatskoj i poboljšati svijest o održivosti.

Najavu za tečaj možete pogledati ovdje:

18. travanj 2024 08:20