StoryEditorOCM

ima nas svugdjeHrvatski stručnjak sudjelovao u izgradnji superluksuzne turske jahte Eternal Spark

Piše M. I.
29. veljače 2024. - 11:04

Tursko brodogradilište porinulo je prije nekoliko dana 50 metarsku jahtu Eternal Spark. Prilikom izgradnje, kao menadžer jahte na njenom razvoju je radio i Matija Longin, direktor hrvatske tvrtke SuperYachts Croatia, prenosi pomorac.hr.

Navedena superjahta već se nalazi na popisu superjahti za charter ponuđenih preko hrvatske tvrtke SuperYachts Croatia koja se bavi najmom jahti. Na njihovim stranicama kao cijena tjednog najma navodi se 300.000 eura. Ipak, šansa da Eternal Spark bude stacioniran u Hrvatskoj je mala. Od svibnja 2024. godine plovit će na području zapadnog Mediterana. Pojasnio je to za Forbes Hrvatska Matija Longin, CEO SuperYachts Hrvatska, koji je imao i značajnu ulogu prilikom kreiranja broda. Prije nepune tri godine, dobio je priliku pridružiti se projektnom timu brodogradilišta Bilgin Yachts kako bi pomogao u izgradnji broda namjenjenog isključivo najmu.

Za vanjski dizajn jahte bio je zadužen turski Unique Yacht Design, a za unutarnji talijanski Hot Lab.

Eternal Spark je prva u nizu jahti nove 50-metarske serije turskog brodogradilišta. Radi vidljivosti i promocije brodogradilišta izgrađena je prema najvišim standardima komercijalnog broda uz najviše zahtjeve sigurnosti gostiju i posade. U vlasništvu je brodogradilišta te će ploviti pod turskom zastavom.

Ima šest kabina za 12 gostiju, posadu koja broji deset članova, a može primiti i stotinjak gostiju kad se na njoj priređuju zabave. Opremljena je zatvorenim i otvorenim kinom, opremom za vježbanje, brojnim igračkama za vodu, a ima i vlastiti čamac za jurnjavu.

Njezin trup je izgrađen od čelika, a nadgrađe od aluminija. Pokreću je dva motora pojedinačne snage 1081 kW. Maksimalna brzina joj je 17, a brzina krstarenja 12 čvorova. Spremnik od 55.000 litara goriva osigurava joj autonomiju od približno 5000 milja.

Eternal Spark će biti predstavljen na sajmu super jahti koji će se održati u Monaku.

05. svibanj 2024 12:21