StoryEditorOCM

zvijer na moruJednako brz koliko i luksuzan: Brabus predstavio gliser s trkaćim V8 motorom

Piše Karlo Huzjak/Autoklub
5. svibnja 2022. - 13:47

Brabus Marine je predstavio novi motorni čamac Shadow 300 Edition One u Port Calanovi na Mallorci. Novi model je dizajniran da bude jednako brz koliko i luksuzan, prenosi Autoklub.

Pokreće ga 4,6-litreni Mercury 300R V8 trkaći motor, kojim čamac dugačak 7,6 metara može postići brzinu do 50 čvorova (93 km/h).

Brabus uz to navodi da je višenamjenski dizajn znači više od pravolinijske brzine, već da je čamac također veoma okretan i jednostavan za rukovanje.

Uz to, naravno, također je i luksuzan, s upečatljivim crvenim presvlakama, karbonskom pločom s instrumentima i opcijskim naslonom od karbona.

image
Brabus

Prednja kabina usvaja dizajn trkaćeg automobila zahvaljujući upotrebi fine kože i alcantare, a s druge strane spektra, tu je bračni krevet, WC, sustav svježe vode i bežični punjači za pametne telefone.

Čamac se može također opremiti opcionalnim sudoperom i hladnjakom za one koji bi željeli otići na jednodnevne izlete svojim brodom. Za zabavu, tu je RGB paluba, podvodna svjetla te opcijski JL audio sustav.

Svakako treba spomenuti i njegove multifunkcionalne Simrad zaslone veličine 12 inča, a brod je opremljen i sustav Smart Chartplotter koji ima moćne navigacijske značajke i prilagođeni softver dizajniran da dodatno olakša istraživanje vaše okoline.

Brabus Shadow 300 Edition One službeno je predstavljen tijekom Axopar Customer dana u Port Calanovi u Mallroci, koji su trajali od 28. travnja do 1. svibnja.

image
Brabus
25. travanj 2024 12:36