StoryEditor

42. izdanjeJužnodalmatinska regata: Mareus 3 ‘uhvatio‘ vjetar i uzeo prvu etapu od Orebića do Pomene, po ORC-u vodi Adriatica

Piše Tonči Vlašić/DV
5. kolovoza 2022. - 18:30

Čekalo se na vjetar, zatim da trajekt Mljet ukrca sve, te krene put Korčule. Nakon toga je dat znak za start 42. izdanja Južnodalmatinske regate. Krenuli su ispred Orebića prema Korčuli gdje su okrenuli oko bove te nastavili prema Mljetu, do Pomene, gdje je bio cilj prve etape, javlja Dubrovački vjesnik.

Prva etapa 42. Južnodalmatinske regate u 42 slike

- Lagan vjetar, levanat i maestral, s istoka i juga. Nekih, ne više od 6,7 čvorova. Na trenutke nije bilo nikakvog vjetra - istaknut će Marinko Mikulandra, predsjednik Orsana.

Mareus 3 je prvi prošao ciljem, Labudov adut za čijim je kormilom Denis Stanojević je etapu dugu 19 milja odjedrio za dva sata, 1 minuta i 15 sekundi. Pratili su ga dva jedra Orsana, Hydro Stravaganza Nika Kemtovića i Outsider Vedrana Kosovića. Kosović je zaostao 47 sekundi za Marusom 3, a Kosović minutu i 5 sekundi.

Činilo s na startu kako će Fatamorganu 2 Mate Arapova iz splitskog Mornara ostali teško pratiti, kako je pogodio kuda treba ići, ali...

Kvintet najboljih prve etape po realnom vremenu zatvorio je maxi krstaš Toto travel Tutta Trieste Jedriličarskog kluba Trogir na čelu sa Zrinkom Hrvoj.

Tako je po OPEN-u, ali na prijelazni pokal Atlantske plovidbe bit će upisano ime pobjednika po ORC-u, a tu nakon prvog dana vodi Adriatica Jedriličarskog kluba Split s kormilarom Andrejem Šoošom Maceljskim, drugi je crnogorski Favorit čije kormilo drži Maksim Nemchenko, a treći Lero Iva Kvestića iz Orsana.

U subotu će se jedrit od Pomene do Prožure, a dan iza cilj posljednje treće etape 42. Južnodalmatinske regate je Dubrovnik.

26. rujan 2022 08:35