StoryEditorOCM

Croatia nautic showKaštela postaju centar nautike: očekuje nas bogata ponuda brodica, gumenjaka, jahti, opreme...

Piše M. ILIĆ
5. travnja 2023. - 16:01

Marina Kaštela postat će centar proljetne nautike u Hrvatskoj, a i šire, otvaranjem još jednih, 15. po redu "Hrvatskih dana male brodogradnje i turizma - Croatia nautic show", gdje će se na jednom mjestu predstaviti hrvatska mala brodogradnja i nautički noviteti, što će zasigurno privući i strano tržište, najavio je Branimir Matijaca, predsjednik Organizacijskog odbora ove manifestacije koja će se održavati od četvrtka, 13. travnja do nedjelje 16. travnja.

Tim povodom u marini Kaštela ove srijede održano je druženje s novinarima kako bi se predstavio koncept ovog nautičkog događanja koje će upravo - nautiku - staviti u centar pažnje i to baš u idealno vrijeme, označivši start turističke sezone.

Organizatori najavljuju bogatu ponudu brodica, gumenjaka, motornih brodova, jahti, kao i plovne i brodske opreme, odjeće te vanbrodskih i unutarnjih motora. Bit će tu mjesta i za dragocjenu tradicijsku brodogradnju koja će biti predstavljena u okviru aktivnosti Muzeja betinske drvene brodogradnje kao i Udruge za očuvanja tradicijske brodograđevne baštine. Aktivni program uključivat će i prezentaciju tvrtke Navela i Pomorskog fakulteta Split, na temu uključivanja mladih u nautičku industriju.

image

Ivana Vladović, Joško Berket, Branimir Marijaca, Denis Ivanović i Nada Maršić

Ante Čizmić/Cropix

Među izlagačima je pedesetak firmi iz nautike, te njih 20 koje nude turističke usluge i proizvode. Od premijernih predstavljanja plovila na hrvatskom tržištu vrijedi istaknuti gumenjak Aqua spirit 585, motornu jahtu Odysseya platinum 40, motorni brod Trident 530, te Nimbus 11T, a najveći brod koji će biti izložen na sajmu je Monachus 70 –hrvatskog proizvođača Monachus Yachting.

U znak podrške ovoj manifestaciji, prigodne riječi na predstavljanju sajma, kazali su kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović, kapetan Josip Berket, vlasnik marine Kaštela, Nada Maršić iz TZ Kaštela, Ivana Vladović iz TZ Splitsko-dalmatinske županije, te Tomislav Aljinović u ime OTP banke.

Između ostalih, na sajmu će se izložiti ponuda tvrtki koje nude brodsku elektriku, elektroniku, kamping, plovnu i ribolovnu opremu, brodske unutarnje i vanjske motore, brodske podove, opremu za marine, privez, kao i komunalnu plažnu opremu, ali i brojna turistička ponuda plovila, ronilica i vozila. U svakom slučaju, organizatori žele ponuditi kvalitetu i sadržaj koji će odjeknuti i izvan granica RH.

Svim posjetiteljima posjet je i ove godine besplatan.

26. travanj 2024 00:58