StoryEditorOCM

talijanski ljepotanLjuta šminka sa 600 konja na krmi: Ranieri lansirao novi model u liniji Cayman

Piše Ž. S.
18. listopada 2021. - 14:41

Kompanija Ranieri International iz Soverata lansirala je za ljubitelje gumenjaka posebno opremljenog ljepotana – Cayman 28.0 Executive Trofeo 2022. Riječ je o talijanskom RIB plovilu s otvorenom palubom, izgrađenom na temelju znanja, inovacija i pola stoljeća iskustva baštine Pietra Ranierija, koji je tvrtku osnovao još 70-ih godina prošlog stoljeća.

Cayman 28.0 zbog svojeg skladnog i atraktivnog dizajna već na prvi mah plijeni poglede. Talijani su ga napravili po uzoru na postojeće modele iz linije Cayman Executive, uz dužinu od 8,60 metara te širinu od 3,30 metara. Trup je tako širok da omogućava upravljanje gumenjakom čak i s ispuhanim tubusima.

Monocoque struktura

Poput ostalih modela iz linije Cayman Executive, i 28.0 je projektiran i izgrađen po standardu kokpita kompanije. Time se dobiva monocoque struktura, koja je u jednoj cjelini s palubom, dnom kabine i tehničkim smještajem rezervoara za gorivo, vode i ormarića. Dakle, sve je iz jednog kalupa.

Štoviše, uporaba ovog sustava omogućila je zadržavanje maksimalne iskoristive širine plovila na čak dvije trećine njegove dužine, čime je optimiran komfor na brodu. Za trup Caymana 28.0 primijenjena je druga generacija patentiranog H.I.S. sustava.

Trup i paluba sastavljaju se sustavom C.S.A. (Cockpit Shock Absorber) i pogon će biti u jednostrukoj ili dvostrukoj motornoj verziji s maksimalnom snagom od 600 KS.

image
Iznimna širina nudi veliki komfor

Što se vanjskog rasporeda tiče, on uključuje stražnju blagovaonicu C-oblika s bočno zavijenim stranama. U ovom dijelu plovila moguće je montirati stol za šest osoba, visoki blok spreman za ugradnju sudopera, hladnjaka i pećnice, kao i veliku zaštitnu centralnu konzolu na kojoj, pored udobne i kompletno opremljene upravljačke pozicije, postoje klizna vrata za ulazak u kabinu.

Prezentacija u Biogradu

Jadransku premijeru Cayman 28.0 Executive Trofeo imao je na sajmu u Rijeci, a tvrtka Moto Nautika, ovlašteni distributer Ranieri plovila za Sloveniju i Hrvatsku, predstavit će ga i na predstojećem sajmu Biograd Boat Show od 20. do 24. listopada.

Više informacija o ovom gumenjaku može se doznati na web-adresi: www.ranieri-international.si, s time da se zainteresirani mogu javiti za informacije na e-mail adresu: info@moto-nautika.com. 

image
Ispod palube su velika kabina i kupaonica
19. travanj 2024 20:32