StoryEditorOCM

NOVI TENDERMala guma s puno mota: Grand G340N cilja prema vrhu svoje klase, u odnosu na prethodni model optimizirane su dvije bitne karakteristike

Piše Željko Simunić
9. svibnja 2022. - 11:32

Paleta gumenjaka Grand spada među najšire na tržištu s modelima po mjeri različitih ukusa. Promjene često spadaju u kozmetičke, no ponekad se u novoj liniji može pronaći niz poboljšanja temeljenih na specifičnim potrebama korisnika.

Tender G340N iz linije Golden Line cilja prema vrhu svoje klase. Svaki model ima jedinstvenu zaštitu od prskanja koja osigurava suhu plovidbu čak i kada je more uzburkano ili se plovi protiv vjetra. Vlasnici gumenjaka sve više žele eleganciju, moderan dizajn i tehnološke prednosti. A sve to upravo nudi nudi ovo plovilo serije.

Ista težina

U odnosu na prethodni model G340, dizajneri su se pobrinuli za optimizaciju dviju bitnih karakteristika, koje su ključne kod kupaca i vezane uz platformu, odnosno prostor u kojem se nalazi plovilo na suhom. To su težina i dužina. Plovilo je skraćeno za 5 cm dok je težina ostala praktički ista, od 130 do 140 kg - ovisno o dodatnoj opremi.

U želji za boljom stabilnošću tijekom plovidbe, ugrađeni spremnik je premješten kao kontrateža motoru na prednji dio gumenjaka. Najveća dopuštena snaga pente je 40 konja s nogom dužine L.

Prethodni model nudio je i bočno sjedalo uz glavnu konzolu, no nova verzija ima stabilnije sjedalo, koje nudi i dodatnu ladicu za pohranu. Nalazi se ispod sjedala i stoga ne zauzima dodatni prostor.

Glavna konzola je elegantnija, masivnija i, što je najvažnije - praktičnija jer ima mjesta za ugradnju instrumenata. Konzola se može opremiti sportskim upravljačem i ugrađenom ručicom sa skrivenim spojevima.

Silvertex presvlake

Pramac plovila opremljen je s postoljem za stepenice, sidrom, navigacijskim svjetlima na bokovima i završava udobnim sjedalom od Silvertex materijala koji propušta vodu i osigurava da se tkanine na plovilu brzo suše.

Kao što je spomenuto, bočno sjedalo nudi dodatnu ladicu za pohranu i također ima ugrađene držače čaša. Uz glavnu konzolu nalazi se i držač od nehrđajućeg čelika, a cijevi su opremljene ogradama od istog materijala za dodatnu sigurnost putnika.

Kao i kod svih modela u seriji Golden Line, novi G340N također nudi široku paletu kombinacija boja za sastavljanje broda po svom ukusu. Tako se mogu odabrati različite kombinacije u boji tubusa, gelcoata, jastuka na brodu te u izboru Sea-Dek protuklizne površine.

Cijene bez motora i PDV-a kreću od 10 tisuća eura, a više informacija nalazi se na internetskim stranicama distributera Moto-nautika www.grandboats-adriatic.com.

26. travanj 2024 20:33