StoryEditorOCM

ŠOLTANSKA REGATAMalo vitra prepolovilo flotu - od 44 jedrilice do cilja stiglo samo 19 posada, najbrži Mareus III

Piše Sandra Barčot
Fotografije JK Zenta
8. listopada 2022. - 20:56
Mareus III sa kormilarom Denisom Stanojevićem iz JK Labuda prvi je projedrio ciljnu liniju prve etape 15. po redu Šoltanske regate krstaša

Startala 44 broda, u cilj ih ušlo 19, preostali ostali bez vjetra i nisu odjedrili zadanu rutu, a prvo se najbrže jedreno vrijeme piše posadi "Mareusa III" - rezime je prve od dvije etape tradicionalne 15. po redu Šoltanske regate krstaša.

Po slabom vjetru u 11.15 sati flota u kojoj je 180 jedriličara, sa starta ispred splitske JK Zenta, zajedrila je put Šolte, u uvalu Stomorska, no kako se Eol baš i nije previše raspuhao pola flote nije u zadanom vremenu ujedrilo u cilj, tek ih je 19 presjeklo ciljnu liniju, a među njima prvi momci u kokpitu "Mareusa III" s kormilarom Denisom Stanojevićem iz splitskog JK Labud.

image

Start ispred JK Zente 15. po redu Šoltanske regate krstaša
U floti je 180 jedriličara

Njima je trebalo za projedriti nešto manje od 10 milja, puna 3 sata i 37 minuta, dok je drugoplasirana jedrilica u onom realnom, jedrenom vremenu bila "Otto e mezzo" skipera Antonia Vulete iz makarskog kluba "Bura", tri minute sporija od najbržeg broda.

Treći ulazak u cilj piše se brodu "Shark racer" Lea Lemešića iz Labuda s prolaznim vremenom od 3,48 sati.

Inače, krstaši su podijeljeni u osam skupina, te će se nakon druge etapa zakazane za nedjelju u 10,30 sati iz Stomorske put Splita, proglasiti pobjednici i po grupama, uz pokal za najbrži brod.

image

Start ispred JK Zente 15. po redu Šoltanske regate krstaša
Startala su 44 broda

A što se boravka na Šolti tiče, flotu su dočekali članovi domicilnog PŠRD "Pelegrin", uz udrugu Rusmarin, te Turističku zajednicu Šolte i predstavnika Općine Šolta, koji su uz domaće delicije, gostima s kopna osigurali i vrhunsku zabavu uz koncert Giuliana.

19. travanj 2024 22:18