StoryEditorOCM

KAD SE PUNTI ZBROJEMario Hrvoj je bio najbrži, ali pobjednik 30. Komiške regate je Mirko Fatović

Piše JK Labud
31. svibnja 2021. - 11:59

Ljubitelji jedrenja na krstašima su došli na svoje i uspješno odjedrili još jednu u nizu Komišku regatu, 30 po redu, biserno izdanje.

Pobjednik za krstaše razreda ORC, te ujedno i pobjednik 30. Komiške je posada jedrilice Bare V, iz JK Labud, na čelu s Mirkom Fatovićem. Njih su na cilju u Splitu dočekali jedrilice klase optimist iz matičnog kluba.

Jedriličarski klub Labud kao i svih ovih dosadašnjih 30 izdanja organizirao je regatu u suradnji s Društvom Višana i prijatelja otoka Visa, a uz podršku grada Komiže, T.Z. Komiže i Nautičkog centra Komiža.

Startom regate podno Sustipana za jedriličare je počela i sezona prvih ljetnih morskih druženja, počelo je ljeto, osvajanje pučinskih mjesta od kojih je prva osvojena Komiža, mjesto povijesne ribarice Falkuše i Rote Palagružone, komiških ribara, pjesnika, Pepa Kalafota, kapara, plavca, Teute …

image
Start iz Komiže

Ukupno najbrže jedreno vrijeme u oba plova postiže kormilar iz JK Trogir, Mario Hrvoj i posada jedrilice Toto travel tutta Trieste, te tako ova posada osvaja prijelazni pokal najbrže jedrilice prema kriteriju jedrenog vremena. Ovom pobjedom su kormilar Mario Hrvoj i njegova posada preuzeli čast koju je zadnje dvije godine imao Nikola Dešković s Poletom Furioso.

Prema riječima direktora Komiške regate, nedjeljna druga etapa od Komiže do Splita bila je izuzetno atraktivna, jer se startalo po buri koja je ove večeri odlučila ranije otići na počinak i ostaviti veći dio flote koja je plutala u blizini Maslinice loveći njene zadnje refule. Najuporniji jedriličari se ipak nisu dali obeshrabriti te su uspjeli dojedriti u cilj u vremenskom ograničenju jedrenja regate.

image
Prizor s Barjaka

I ove godine se uz četiri omiljene Labudove regate krstaša rezultati bilježe i za Lukša Cicarelli Cup. Komiška regata druga je u nizu, nakon ovogodišnjeg prvog izdanja Paiške regate, i bodovi osvojeni na njoj ulaze u ukupni zbir potreban za osvajanje ovog vrijednog trofeja.

Na kraju, zahvaljujemo svim učesnicima ovogodišnje Komiške regate koji su odlučili zajedriti usprkos svim posebnostima koje nam je uvjetovao COVID 19.

Rezultati su objavljeni na https://www.jklabud.hr/komiska-regata,ali zbog već spomenutog razloga, izostalo je svečano proglašenje pobjednika. Sve dobitnike nagrada, organizatori pozivaju da tijekom tjedna dođu u prostorije kluba po svoje zaslužene pokale.

image
Molo Longo
24. travanj 2024 01:00