StoryEditorOCM

jedrenjeMediteranske igre: Palma Čargo brončana, Elena Vorobeva osma, braća Gašpić 11. i 12.

3. srpnja 2022. - 20:17

Hrvatska reprezentativka u jedrenju na dasci Palma Čargo (IQFOIL) osvojila je brončanu medalju na Mediteranskim igrama u Alžiru, gdje je u današnjem plovu za medalje bila osma, ali to joj je bilo dovoljno da zadrži mjesto na pobjedničkom postolju. 

Natjecanje je završila sa 66 bodova, a manje od nje sakupile su samo Francuskinja Helen Noesmoen (46) i Talijanka Marta Maggetti (47).

U nedjelju su održani plovovi za odličja i u klasama ILCA6 (nekadašnji Laser Radial) i ILCA7 (nekadašnji Laser).

Hrvatska olimpijka Elena Vorobeva (ILCA6) je u zadnjem jedrenju bila deveta, a s ukupno 56 bodova je završila na osmom mjestu. Prvakinja Mediterana je Francuskinja Marie Barrue (25 bodova), srebro je osvojila Talijanka Chiara Benini Floriani (30), a broncu Turkinja Ecem Guzel (33).

Stipe Gašpić je u zadnjem plovu (ILCA7) osvojio treće mjesto, ali nije mogao prestići u ukunom redoslijedu brata Brunu koji je zadnjeg dana natjecanja osvojio četvrto mjesto. Bruno je sa 77 bodova osvojio ukupno 11. mjesto, a Stipe je završio na 12. poziciji (99).

Francuski jedriličar Jean Baptiste Bernaz je osvojio zlatno odličje (19) i prije zadnjeg plova. Španjolac Joel Rodriguez Perez (35) je zadržao srebro, a Talijan Giovanni Coccoluto (37) broncu.

19. travanj 2024 22:34