StoryEditorOCM

posljednji pozdrav‘Mrvica je bio prijatelj i mentor, neumorno je izvlačio najbolje iz nas. Pred nama je puno znoja kako bismo se bar malo približili njegovoj veličini‘

Piše Ivana Perković
10. veljače 2021. - 14:22

U srijedu u 11:30, prilikom polaska broda Lošinjanka koji je iz Šibenika za Žirje prevozio tijelo pokojnog Ante Mrvice na posljednji počinak, u splitskoj i šibenskoj luci tugaljivom 'pjesmom' oglasile su se brodske sirene. Na taj način su se Mrvičini kolege iz Jadrolinije oprostili od svog prijatelja i mentora.

- Upravo je to bio, prijatelj i mentor, čovjek koji je neumorno izvlačio ono najbolje iz nas - kaže voditeljica Jadrolinijine splitske agencije Jelena Ivulić koja je zajedno s Danijelom Ivanović preuzela dio Mrvičinih poslova nakon njegovog odlaska u mirovinu 2017. godine.


Mrvica ih je, govori, uvijek motivirao da budu najbolja verzija sebe, a sam je bio potpuno predan poslu i radio '300 na sat'.

- Uvijek nas je 'tjerao' na više i postizali smo što ni sami nismo vjerovali da možemo. Zahvalna sam na svakom radnom danu koji sam s njim provela i na znanju koje mi je prenio. Osjećam se dužna to znanje prenijeti sljedećim generacijama. Zaista nas je sve puno zadužio i jednostavno je bio, baš kako kažu, pravi dobri duh splitske luke.

Pred nama je sada puno rada, truda i znoja, da se bar malo približimo veličini kakav je bio Mrvica. Možemo mu obećati da ćemo se truditi i dati sve od sebe i uvijek zapamtiti ono što mu je bilo najvažnije, a i nama je usadio - da smo tu zbog putnika. Čuvamo i čuvat ćemo naše putnike, našu flotu i ovaj njegov drugi dom - kaže Ivulić.

image
Jelena Ivulić
Jakov Prkić/Cropix

Mrvica je, podsjetimo, bio pomorac koji je nakon silaska s broda u Jadroliniji dugih 27 godina radio kao koordinator za splitsko plovno područje. Umirovio se 2017. godine i povukao na rodno Žirje te nastavio raditi kao profesor na Pomorskom fakultetu.

Bio je omiljen među putnicima, kolegama, građanima i medijskim djelatnicima zbog svoje susretljivosti, strpljenja i opširnog znanja. 2019. godine Splitsko-dalmatinska županija mu je uručila nagradu za životno djelo, a 2018. godine je dobio i nagradu komunikator godine stručnog žirija 11. Grand PRixa Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

18. travanj 2024 23:14