StoryEditorOCM

visoka klasaNizozemci grade najluksuzniji ribarski brod na svijetu, evo kako će izgledati

Piše M. I.
19. siječnja 2024. - 14:00

Svojim iskustvom i željom za inovacijama, nizozemsko brodogradilište Royal Huisman prihvatilo je izazov vrijedan Guinnessove knjige svjetskih rekorda. Riječ je o izgradnji projekta 406, najvećeg zapravo najluksuznijeg ribarskog broda na svijetu, piše Daily Nautica.

Projekt 406 ili Big Fisher je jahta duga 52 metra, s Alustar aluminijskim trupom i visinom od šest paluba. Gradi se trenutno u brodogradilištu Vollenhove u Nizozemskoj.

Zahvaljujući svojoj veličini, brod se može koristiti za sportski ribolov, ali i kao super luksuzna jahta. Dizajn interijera i eksterijera djelo je svjetski poznatog Vripack Yacht Design Studija koji je ostavio svoj prepoznatljiv pečat. Dugi pramac, visoki rubovi koji se protežu do niskog kokpita prema krmi, tipičnog za ribarski brod, odmah se ističu. Osim toga, sky lounge na gornjoj palubi pruža izniman pogled, s kutom savršenim za specijalizirani ribolov.

Brod je projektirao i izgradio tim brodogradilišta, sastavljen od preko 350 stručnjaka. Bit će opremljen najnovijom tehnologijom.

26. travanj 2024 06:01