StoryEditorOCM

GRAND BOATSDrive Line D600 nudi mogućnost preuređenja palube pa se može rabiti u razne svrhe - kao čarter, za taksi ili razgledavanje, pa čak i kao ambulanta

Piše Ž. S.
7. siječnja 2021. - 09:35

Novi gumenjak s čvrstim dnom D600 postavlja revolucionarne smjernice u proizvodnom asortimanu ukrajinskog proizvođača Grand Boats. Prvi je takve vrste dizajniran na temelju povratnih informacija dosadašnjih kupaca i dizajnerskog tima u Grand škveru, a odlikuje se u prvom redu jako dobrim maritimnim svojstvima radi dubokog V korita s prednje strane zbog čega je prova uzdignuta.

Korisna modularnost

D600 je dio nove serije Drive Line serije gumenjaka s čvrstim dnom. Ukrajinci ističu kako svi imaju izuzetnu stabilnost, odličnu sposobnost manevriranja, udobnost i praktičnost, što je kombinirano s vrlo atraktivnim modularnim sportskim dizajnom. A upravo modularnost korisnicima nudi nove mogućnosti i jedinstvene značajke.

Naime, mogućnost preuređenja palube u skladu sa zahtjevima korisnika je kamen temeljac nove linije jer se plovilo može rabiti u razne svrhe kao što su: čarter, taksi prijevoz do otoka, turističko razgledavanje, pa čak i kao ambulanta.

Naravno, nisu zaboravljeni ni ljubitelji rekreacije, te brzine i dinamičnosti na moru. Njima će se jamačno svidjeti dizajn trupa i raspored elemenata na palubi što uključuje produljeni stražnji dio s više prostora u tom dijelu, jaki stup za vuču skijaša, kao i mogućnost stvaranja velike sunčane platforme (Lux verzija). Zahvaljujući dužini od 6,12 m i dobro osmišljenom rasporedu palube, novi D600 može sigurno i udobno smjestiti do 12 putnika.

Težina osnovnog modela je 596 kg, koji može prevoziti kapacitet tereta i osoba ukupne težine od 1110 kg. Tube su izrađene od 5 komora, što znači dodatnu sigurnost u slučaju oštećenja, a vrijedi naglasiti kako su proizvedene od Neopren Hypalon Orca 828 materijala.

Grand brodogradilište nudi i izbor prilagođenih boja (arktičko siva, crna, ledeno bijela...), s time da je preporučena snaga pogona 130 KS. Na krmi se smije postaviti penta maksimalne snaga 150 konja, čija težina ne prelazi 250 kg.

Tri verzije

Gumenjak D600 se nudi u tri verzije: Lux, Active i Drive. Sa odvojivom stražnjom platformom, inačica Lux je dizajnirana za opuštanje i obiteljske izlete na obližnje otoke. Također je pravi izbor svima koji žele kvalitetno provesti vrijeme sa svojom obitelji ili prijateljima.

Model Active razlikuje se od Luxa po vozačevim i suvozačevim sjedalima. Dok je na Lux verziji upravljački prostor sličan klupi, Active ima dva uspravna sjedala. Također postoji značajna razlika u prostoru stražnje klupe, koja ne dopušta širenje na platformu za sunčanje. Ova se verzija preporučuje svim ljubiteljima adrenalinskih vodenih sportova.

Model Drive je isključivo predviđen za prijevoz ljudi. Za te svrhe će ga moći rabiti oni koji nude usluge morskog taksija do otoka, ili za obavljanje različitih obilaska. Drive neće imati opciju proširenja platforme za sunčanje, glavna konzola upravljača bit će pomaknuta unatrag, s time da će imati 5 udobnih sjedala ispred konzole.

Generalni uvoznik za jadransku regiju je Moto-Nautika iz Miklavža kod Maribora. Za više informacija, te pregled dodatnih ponuda i zaliha, možete posjetiti web stranicu www.grandboats-adriatic.com

18. travanj 2024 23:11