StoryEditorOCM

20. - 28. siječnja‘Očekujemo obaranje rekorda‘: najavljen 55. boot Düsseldorf, jedan od najvećih nautičkih sajmova

Piše M. I.
4. siječnja 2024. - 13:06

Jedan od najvećih svjetskih nautičkih sajmova boot Düsseldorf održat će se od 20. do 28. siječnja na Messe Düsseldorf u Njemačkoj. Proslavljajući svoje 55. izdanje, organizatori najavljuju kako će ovogodišnje izdanje nadmašiti uspjeh prije pandemije, sa spektakularnim izlaganjem jahti, vrhunske tehnologije i najnovijih trendova u nautičkom svijetu, najavio je portal Boat international.

Lani je boot Düsseldorf privukao gotovo 237.000 posjetitelja iz preko 60 zemalja. I ove godine očekuje se više od 1.500 izlagača iz 68 zemalja, koji će izlagati na golemih 220.000 četvornih metara u 16 izložbenih dvorana.

Hala 1 bit će domaćin impresivnoj floti glisera srednje veličine renomiranih marki kao što su Bavaria, Bénéteau, Delphia, Elling, Linssen i Sealine.

Hala 6 najmjenjena je za luksuzne jahte, s plovilima do cca 33 metra gdje su svoja mjesta osigurati Absolute, Azimut, Bluegame, Cranchi, Fairline, Ferretti, Explorer, Pearl, Princess, Sirena, Sunseeker i Wally.

Hale 15 i 16 posvećene su jedrenju, a predstavljat će proizvođače poput Hanse Yachts, X Yachts, Bavaria, Bénéteau, Bente, Contest, Dufour, Elan, Grand Soleil, Gunboat, Hallberg Rassy, ​​Jeanneau, Nautor Swan, Oyster, Saffier i Solaris. Novi dodatak, Multihull Village, uvest će posjetitelje u svijet komfornih višetrupnih jedrilica i motornih katamarana.

Hala 3 bit će središte za tendere i vanbrodske motore, s vodećim markama kao što su Bayliner, Boston Whaler, Honda, Karnic Powerboats, Mercury, Quicksilver, Sea Ray, Suzuki, Tohatsu i Yamaha. Novi Sportfisher centar u istoj dvorani posvećen je svijetu ribolova. Hala 9, s druge strane, bit će raj za entuzijaste RIB-a s nizom međunarodnih proizvođača, uključujući 3D Tender, Henshaw Inflatables, Italboats, Lomac, Nautica, Northstar, Pischel, Bootsbau, Tiger Marine, Wassersport-Center Stockmann, Whaly Boats, Williams Jet Tenders i Z-Nautic Group Zodiac i Bombard.

Hale 10 i 11 ugostit će najnovije tehnologije motora, električnih sustava, slatkovodnih i crnih vodenih sustava, grijanja i klimatizacije, opreme za izgradnju brodova, održavanja, sigurnosti i palubne opreme. Sajam će pozdraviti niz međunarodnih dobavljača tehnologije i proizvođača motora, uključujući Yanmar, Volvo Penta, Huracan Marine, Torqeedo, Kräutler, Dometic i Drinkwaard. ‘Plavi inovacijski dok‘ u hali 10 fokusirat će se na održivost u vodenim sportovima, služeći kao ključna platforma za umrežavanje dionika u toj industriji.

Dvorane 14 i 17 namijenjene su zaljubljenicima u vodene sportove, nudeći sve od vodenih igračaka za superjahte, kite surfanja, fojlanja, SUP-a i vožnje kanuom.

Dvorana 13 poziva posjetitelje da istraže turistička središta iz Egipta, Hrvatske, Mallorce, zaljeva Lübeck i Turske.

Hala 11 će biti raj za kupce, koji nudi ne samo tehničku opremu, već i lifestyle proizvode za nautičare.

- Boot 2024 će dosegnuti najvišu razinu, predstaviti široku i raznoliku ponudu i za vodene sportove i za destinacije i ponovno će se pozicionirati kao svjetski vodeći sajam za nautičku industriju - kazao je Wolfram Diener, predsjednik i izvršni direktor Messe Düsseldorf.

27. travanj 2024 03:03