StoryEditorOCM

dobra idejaOsmislili aplikaciju za pomoć nautičarima na Jadranu: ‘Nudit će popuste onima koji brinu o okolišu‘

Piše M. I.
5. travnja 2023. - 12:28

Polaznici druge generacije Uplift akademije, odnosno mikro, mali i srednji poduzetnici koji se bave turizmom, ugostiteljstvom i srodnim uslužnim djelatnostima, predstavili su sedmeročlanom žiriju projekte na završnom natjecanju akademije, a pobjedničkom idejom proglašena je aplikacija koja nautičarima pruža usluge tijekom boravka na Jadranu, a nudi i popuste onima koji brinu o okolišu, piše Poslovni dnevnik.

Pobjednički tim SeaUP činili su Mari Greget, Nina Perajica, Dragana Buzdovačić i Juliana Sekelez, a mentorica im je bila Petra Stojanov.

- Broj nautičara doslovno je u svakodnevnom rastu. Primjerice, broj nautičara koji su posjetili otok Vis se 2022. godine udvostručio u odnosu na 2020. godinu. Mislim da bi takva aplikacija uvelike olakšala nautičarima boravak na Jadranu kad jednim klikom na pametnim telefonima mogu dobiti sve potrebne usluge – od popravaka na brodu, usluga jedrara, iznajmljivanja skutera, bookiranja izleta pa sve do dostave hrane i pića. Važno je istaknuti da se prilikom izrade projekta aplikacije vodilo računa i o održivosti. Korisnici aplikacije će ostvarivati popust na svoje račune, i to prikupljanjem otpada iz mora te dostavom tog prikupljenog otpada – limenki, staklenih boca i plastične ambalaže na kopno, a to je za nas jako važno jer tako doprinosimo očuvanju i zaštiti okoliša, pojasnila je ideju Mari Greget.

26. travanj 2024 01:55