StoryEditorOCM

život u izolacijiOtočani bijesni: ‘Ostali smo bez trajekta po - bonaci! Tko će od poslodavaca povjerovati u to?!‘ Evo što u Jadroliniji kažu o otkazivanju linije

7. prosinca 2020. - 15:29

Težak je život na otoku to svatko zna, no kada se otkazuju redovne plovidbe trajekata iako nema opasnosti od nevremena, onda to ljuti i otočane navikle na izoliranost na svojem škoju.

– Ma, jutros u 6 sati pokušala sam otići "Jadrolinijinim" trajektom "Šoltanka" s Drvenika Malog, naše Ploče, za Trogir. Nakon jučerašnjeg i prekjučerašnjeg nevremena kada trajekt nije plovio, bilo bi normalno da je jutros linija ponovno aktivirana, budući da je na moru bila doslovno bonaca, a u zraku ni najmanjeg vjetrića. U luci se našlo još optimističnih putnika, no trajekt se, naravno, nije pojavio, jer su oni već sinoć znali da jutros neće ploviti – ljutito nam kazuje stanovnica Drvenika, pa dodaje:

– Iako je po vremenskoj prognozi najavljeno potpuno smirivanje vremena, ali "Jadrolinija" je u nedjelju najavila kako trajekt neće ploviti ni danas. Također se ni u njihovoj agenciji za prodaju karata nitko nije pojavio, samo nas je dočekala obavijest da je linija u prekidu.

Naša čitateljica (podaci poznati redakciji) pita se tko će im nadoknaditi nemogućnost odlaska na posao, tko će od poslodavaca povjerovati da im trajekt nije plovio, a po vremenu nema nikakvog razloga da ne isplovi.

I naš drugi sugovornik kaže kako nije prvi put da se ovakve stvari događaju:

– Ljudi se žale i traže pomoć. Mislim da je vrijeme da se nešto napokon konkretno i poduzme. Uvijek su odgovori da se radi o procjeni kapetana, ali ovo jutros bi i dijete iz vrtića drugačije procijenilo i postupilo. Nažalost nije prvi, a bojim se ni zadnji put.

Ovo zaista ljuti i stvara veliko nezadovoljstvo, jer smo mi otočani očito građani drugog reda.

Zbog čega "Šoltanka" u 6 sati nije isplovila iz Drvenika Malog, upitali smo Jelenu Ivulić iz državnog brodara:

– Zbog olujnog juga i vremenskih neprilika zbog kojih smo imali dosta linija u prekidu. Taj je trajekt trebao u nedjelju navečer u 19 sati isploviti iz Trogira do Drvenika Malog, ali zbog nevremena i sigurnosti putnika, što je nama u "Jadroliniji" najvažnije, nije isplovio. I tako nije ni mogao u ponedjeljak ujutro, u 6 sati imati plovidbu s otoka nazad u Trogir. No, sve se normaliziralo, pa je "Šoltanka" u 10 sati "partila" iz Trogira prema Drveniku Malom. 

25. travanj 2024 03:15