StoryEditorOCM

GALIA 660 HARDTOPPoljski ljepotan za ribolov i đite nudi se s popustom od 30 posto

Piše Ž. S.
9. ožujka 2021. - 12:04

Brodogradilište Galeon Yachts iz Straszyna u Poljskoj još od 1982. izrađuje jahte i motorne brodove, a u njihovom proizvodnom pogonu površine 36.000 m2 radi 1400 zaposlenika. Galeon plovila već poznata na hrvatskom tržištu i nude se u rasponu dužine od 16 pa sve do 80 stopa. Među najtraženije modele spada Galia 660 Hardtop, višenamjenski motorni brod koji je zbog svog čvrstog i stabilnog trupa prilagođen svim vremenskim uvjetima. Osim toga, kormilarnica štiti skipera i putnike od svih nepogodnih elemenata.

Ručna izrada

Dodatno vanjsko upravljanje će zasigurno biti korisno kod privezivanja i uskog manevriranja, dok kabina s prostranim ležajem omogućuje i noćenje ukoliko se krstari obalom. Također je opremljena s cijelom sanitarijom i sistemom vode te hladnjakom i kuhalom. Iz brodogradilišta ističu da je svaki dio ovog motornog plovila vrhunskog dizajna izrađen ručno, s velikom posvećenosti svakom detalju, razvijenom tehnologijom reza.

Galia 660 Hardtop ima zatvoreni toaletni prostor i bez motora teži 1700 kg. Kada pričamo o izgledu, valja priznati kako ovaj motornjak dužine 6,52 i širine 2,51 m uistinu atraktivno izgleda. Gaz mu je 0,57 m, u spremnik pitke vode mu stane 120 l, dok je kapacitet tanka goriva 250 l. Što se pogona tiče, na krmi može biti izvanbrodski motor maksimalne snage 250 KS (Honda, Suzuki ili Yamaha).

image
Svaki je kutak iskorišten

Kategorija C

Dobio je kategoriju C i na njemu smije biti 8 ljudi. U standardnu opremu spadaju: bijela boja trupa i upravljačka konzola, palubni prozor, stakleni prozori, klizni bočni prozor u kormilarnici, jastuci u kabini, kormilarsko i putnička sjedala, spremište za sidro, vodilica sidra, sistem upravljača s kolom upravljača, instalacija aluminijskog tanka goriva, poklopca i odzračnika, električna kaljužna pumpa, sidreno svjetlo, navigacijska svjetla (crveno/zeleno), električna ploča s osiguračima, odjeljak za akumulator, svjetla u kabini, brisač vjetrobranskog stakla, inoks pramčane ograde, set rukohvata, bitve, krmene ljestve i krmeni U-vijak.

Nude se različite kombinacije dodatne opreme, a koje se individualiziraju na zahtjev kupca.

Motornjak Galia 660 Hardtop i druge Galeon/Galia modele kod nas prodaje D Marine iz Zagreba. Demonstracijsko plovilo 660 Hardtop s Yamahom F225 BETX, koji je bio na nautičkom sajmu, ali ne i u moru, po akcijskoj cijeni od 51.580 eura. Cijena inače tako opremljenog broda je oko 30 posto veća te se gore navedena cijena odnosi isključivo na brod s lagera.

Bogata oprema


Oprema broda s lagera, a naravno novi brod iz brodogradilišta može biti konfiguriran i drugačije: ELECTRONIC (utičnica 230V + kabel za napajanje, USB utičnica 12V, radio CD/MP3 + 2 vodonepropusna zvučnika, Raymarine chartplotter-A67 chartplotter/fishfinder, punjač baterija, truba).

PERFORMANCE (antifouling, kompletna instalacija goriva – pokazivač goriva, filter goriva, ručna pumpa).

Od bogate opreme izdvajamo hidrauliku, pod u kabini obložen drvom, hladnjak, kuhalo, veliki krovni prozor u kormilarnici, zavjese, sklopiva klupa u kokpitu, električni vinč, instalacija sustava vode uključuje tank vode, električnu pumpu i sudoper, ručni WC Jabsco, dodatni brisač, magnetski kompas Plastimo, dodatne bitve x 2, špirun, permateek na krmenim platformama i bočnim stepenicama, lanac 6 mm (35 m) + sidro delta...

25. travanj 2024 17:32