StoryEditorOCM

ohrabrujuća najavaPostavljeni prvi pontoni za Croatia Boat Show, Blagaić: Očekujemo 20 posto više izlagača nego 2019.

Piše Tanja Giovanelli
16. travnja 2022. - 08:49

Postavljanjem prvih pontona u more na Gatu sv. Nikole, ispred zgrade Lučke kapetanije jučer su započeli radovi na izgradnji kulise za skorašnji "Croatia Boat Show".

Nakon pandemijskih godina u grad se tako od 26. do 30. travnja vraća Splićanima omiljen sajam, koji će, kako nam govori organizator Vice Blagaić, donijeti mnogobrojna iznenađenja.

– Budući da je riječ o prvom sajmu u Europi ove godine, jer su raniji otkazani zbog COVID-a, očekujemo mnogo svjetskih premijera. U korist nam ide i što je upravo otkazan i sajam u Portorožu, pa nam pristižu i neki last minute izlagači.

Očekujemo kako će ih biti i 20 posto više nego 2019. godine kada se sajam zadnji puta održao, što je svakako ohrabrujuće, baš kao i broj turista koji su već u gradu. Sajam vraćamo na Rivu i imamo velike planove – govori nam Blagaić, otkrivajući i moguće najveću novost ovogodišnjeg Boat Showa, u vidu zelenila.

image
Vojko Bašić/Cropix

Naime, uz pripremu pontona, pažnju je prolaznicima privuklo i stablo masline visoko 12 metara, teško devet tona i vrijedno 30 tisuća eura, krunski dio šlepera punog zelenila, koje je u petak ujutro iskrcano na lokaciju.

Kako doznajemo, prvi je to od 10 planiranih šlepera koji će zelenilom obogatiti ovogodišnji doživljaj posjeta sajmu.

image
Vojko Bašić/Cropix

– Stiže nam još toliko biljaka da ćemo napraviti džunglu na Gatu i na Rivi uz pomoć našega glavnog sponzora, tvrtke "Botanica Pologrina". Interes naših posjetitelja za izložbenim zelenilom ranijih godina, koje se, iako u znatno skromnijem obimu, u pravilu rasprodalo za vrijeme sajma, ponukao nas je da se odlučimo na ovaj korak. Osim što će iskustvo posjeta sajmu biti utoliko ljepše, sve izloženo bilje bit će ponuđeno na prodaju, ili za najam, pa tako prerastamo u jedinstveni botanical boat show – u šali će domišljati organizator sajma.

Zbog obilježavanja Međunarodnog praznika rada uobičajeno trajanje sajma od srijede do nedjelje ove godine održat će se od utorka do subote, s time da će cijena karte za posjetitelje preko tjedna iznositi 40 kuna, dok će se za subotnju ulaznicu morati izdvojiti 10 kuna više.

image
Vojko Bašić/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix
25. travanj 2024 06:33