StoryEditorOCM

povećanje kapacitetaPotpisan ugovor za dogradnju Mrtvaške vrijedan 57 milijuna kuna, dodatnih 90 milijuna ide za luke na Lastovu i u Cavtatu

15. siječnja 2021. - 16:52

Ugovor za radove dogradnje luke Mrtvaška na otoku Lošinju, vrijedan 57 milijuna kuna, potpisali su u petak ravnatelj Županijske lučke uprave Mali Lošinj Filip Balija i predstavnik izvođača radova, tvrtki Texo Molior iz Cavtata i Impresa Construzioni Mentucci iz Italije Antonio Deranja.

Riječ je o najvećem projektu izgradnje luka u Primorsko-goranskoj županiji, koji se s bespovratnih 81 milijun kuna financira iz europskog Operativnog programa Konkurentnost i kohezija.

Cilj projekta "Dogradnja luke otvorene za javni promet Mrtvaška na otoku Lošinju” je proširenje i povećanje kapaciteta u luci, smanjenje vremena putovanja, povećanje sigurnosti pomorskog prometa i bolja povezanost otoka Lošinja s Dalmacijom i susjednim otocima Pagom i Rabom.

Projektom je predviđena izgradnja 105 metara lukobrana s dvije trajektne rampe za prihvat brodova u međunarodnom i domaćem prometu.

U produžetku lukobrana i trajektne rampe planira se izgraditi operativna zaravan za prihvat brzobrodske linije i prihvat gospodarskih brodica, dugačka 100 metara, a osigurat će se i stalni vez za stanovništvo otoka Ilovika.

Završetak svih radova očekuje se potkraj 2023. 

Ulaganje na Lastovu i u Cavtatu

Ministar prometa Oleg Butković sa suradnicima obišao je u petak Dubrovačko-neretvansku županiju.

Potpisana su i dva ugovora za obnovu i modernizaciju luka na području Dubrovačko-neretvanske županije vrijedna ukupno 90 milijuna kuna. 

Riječ je o ugovoru za izgradnju luke Ubli i sporazumu o rekonstrukciji luke u Cavtatu, ukupne vrijednosti 90 milijuna kuna.

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić izvijestio je da je u pripremi i provedbi devet projekata u lukama vrijednih ukupno 600 milijuna kuna, a bit će 700 milijuna kuna kad se ugovore još dva projekta.

18. travanj 2024 03:10