StoryEditorOCM

problemi s vjetromRezultati 11. Kaštelanske regate: natjecalo se 35 posada s ukupno 119 jedriličara, brodovi su bili podijeljeni u pet skupina

Piše OM
25. rujna 2022. - 08:24

Po slabašnom jugu, na trenutke i maestralu, održana je jedanaesta po redu, odavno već tradicionalna Kaštelanska regata. U organizaciji JK Giričić, a uz podršku ribolovaca i ronioca iz istoimenog društva, jedrilo se, a gdje drugdje nego u Kaštelanskom zaljevu.

Na startu je slabašan vjetrić pogurao 35 prijavljenih posada koji su se nadmetali u pet klasa. Regata okuplja stare i mlade, zaljubljenike u vjetar i more, jedra i konope.

Na ovoj regati rado se odazovu i sportski prijatelji  iz okolnih klubova, Zente i Splita primjerice, pa je tako na regatnom polju razvio jedra i predsjednik JK Split Marko Bertolino.

Vrijeme nikako nije bilo saveznik organizatoru, jedva da je vjetar napuhao jedra, tu i tamo malčice više da se otvore spinakeri i genakeri.

Magnum X3 ostvario je pobjedu, za kormilom je bio iskusni Mladen Makjanić koji je svoju posadu doveo do titule najbržeg broda na regati.

Start je u 10 sati dao gradonačelnik Denis Ivanović, a Magnum X3 je u cilj došao za 2 sata i 46 minuta. Grad Kaštela bio je pokrovitelj, baš kao i TZ Kaštela, a ruku podrške dali su i drugi sponzori regate.

Na kraju dana fešta nije izostala, kao i podjela pokala najboljima.

Cilj organizatora je omasoviti regatu, pokušati dati cijeloj priči jedan dodatni "štih", razviti popratne sadržaje, povećati broj jedrilica na startu. Osmijeh s lica zbog još jednog pravog druženja nije skidao predsjednik JK Giričić Željko Bedalov, a zadovoljan viđenim je bio i kaštelanski pročelnik Ivica Škopljanac.

Kaštela kao grad u kojem žive mnogi sportski klubovi pokazao je još jednom svoje pravo lice ugodnog domaćina, a ovaj sportski događaj da u budućnosti može biti još i bolja priča mora i jedara.

Rezultati:

image
JK Giričić
image
JK Giričić
19. travanj 2024 04:43