StoryEditorOCM

NEKAKO S PROLJEĆASajam u Düsseldorfu odgođen za travanj, ta odluka mogla bi utjecati i na gospodarske događaje u nas. Blagaić: Moram odustati od planiranog termina

Piše Gordan Jelavić
3. prosinca 2020. - 14:25

Kako se i očekivalo, najveći europski nautički sajam u Düsseldorfu odgođen je i održat će se od 17. do 25. travnja iduće godine.

Već uobičajen siječanjski termin ukrao im je virus, pa organizatori vjeruju kako će do travnja situacija za održavanje manifestacije u zatvorenom prostoru biti puno povoljnija.

Očekuje se kako će do tada cjepivom biti zaštićen dobar dio populacije, što će omogućiti izlagačima i posjetiteljima iz cijeloga svijeta sigurno putovanje i boravak u Njemačkoj.

Podsjetimo, prošle godine tamo se okupilo 1900 izlagača i 250 tisuća posjetitelja, među kojima i dosta Hrvata koji tamo naručuju brodove i dogovaraju turističke poslove za predstojeću sezonu.

Ova odluka Nijemaca mogla bi utjecati i na gospodarske događaje u Hrvatskoj, jer je travanj tradicionalno mjesec održavanja Croatia Boat Showa.

Direktor splitskog sajma Vicenco Blagaić rekao nam je da će sada biti prisiljen odustati od planiranog termina od 21. do 24. travnja i pomaknuti se bliže početku mjeseca. Moguće je da će fešta u Splitu biti od 7. do 11. travnja, ali o tome će još morati razgovarati s izlagačima.

Sigurno je jedino kako nas na proljeće čeka intenzivan povratak u novo normalno.

image
Croatia Boat Show u Splitu
Arhiv/Cropix
18. travanj 2024 00:24