StoryEditorOCM

SLAVLJE U ZENTISplićani medaljama proslavili otvaranje Nacionalnog centra jedriličarskog modelarstva

Piše Sandra Barčot
14. veljače 2022. - 17:00

Aktivno i veselo je bilo minuli vikend u splitskom jedriličarskom klubu Zenta, koji se od subote može pohvaliti i s „Nacionalnim centrom jedriličarskog modelarstva”, te održanim Prvenstvom Hrvatske za radio upravljanje jedrilice klase „one metre”.

Otvaranjem modernog edukacijskog središta za izobrazbu mladih jedriličara i modelara, Zentaši su nastavili svoju tradiciju razvoja i sporta i tehničke kulture. Nažalost po njihove uzvanike, na moru su bili izuzetno loši – domaćini... I zlato i srebro, naslov prvaka i viceprvaka Hrvatske za seniore, te titulu prvaka za juniore, zadržali su u svojim vitrinama.

Naime, nakon dva dana regatavanja i upravljanja s kopna joystickom modelima u moru, nakon 11 odjedrenih plovova, epitet najboljeg piše se iskusnom Anti Kovačeviću sa 17 negativnih bodova. Dva boda „više” imao je njegov klupski kolega, inače osvajač svjetskih i europskih medalja Zvonko Jelačić pa je tako državno i zlato i srebro pripalo Splićanima.

Tek su domaćini iz JK Zente, „dopustili” gostima da uzmu kolajnu i to brončanog sjaja koja je pripala Robertu Matulji iz JK Opatije, s ukupno 28 negativnih bodova.

Napeto je bilo jedrenje za to treće mjesto, budući je za 0,4 boda Mirku Ukasu, iz Zente dakako, izbjeglo postolje, pa se morao zadovoljiti „drvenim” odličjem sa 28.4 negativna boda. Peto mjesto pripalo je Borisu Bakotiću (JK Zenta) koji je u igri za medalje, bio do polovice odjedrenih plovova, no na kraju je ipak sakupio viška negativnih bodova, ukupno 48.

Što se pak juniora tiče, državni prvak postao je još jedan kormilar iz kluba domaćina i to Bruno Marević, koji je u ukupnoj konkurenciji zauzeo 12. mjesto.

Flota je imala i dosta muke s jakim vjetrom, no na kraju je i ovo prvenstvo Hrvatske, odnosno 21. izdanje regate Trofej Zente za klasu „one metre”, za modele duge jedan metara, uspješno okončana.

20. travanj 2024 02:10