StoryEditorOCM

SHADOW SIXŠto se dogodi kada montirate quad na dva jet skija? Originalna i skupa morska igračka!

Piše Gordan Jelavić
30. kolovoza 2022. - 20:00

Neobične ideje svakome padaju na pamet, ali ih rijetki uspiju realizirati. Američka kompanija Shadow Six, s pozadinom u vojnom i tehnološkom biznisu, složila je plovilo za sve uvjete na moru.

Montirali su all terain vehicle ili popularni quad, na dva morska skutera kao katamaranske plovke. Putnički dio karoserije dolazi od standardnog Polarisa RZR i u njemu su dva sjedala s uobičajenim rešetkastim ATV okruženjem.

Kotače i podvozje sada čine dvije racing Yamahe GP1800 SCHO, svaka snage po 250 konja. U takvom paketu dostignuta je brzina od 70 čvorova.

Sudeći po snimkama, suspenzija prilično dobro upija valove i povišeno plovilo drži u zavojima bez naginjanja. Tomu svakako pomaže i nisko težište - 73 posto težine od 1200 kilograma ispod je vodene linije duge 3,3 metra.

Za iduću godinu planirana je proizvodnja trideset primjeraka ovoga neobičnoga plovila, zato treba biti među prvima koji će platiti 250 tisuća dolara. To je cijena za SAD, a za Europu će trebati još dodati prijevoz, carinu, homologaciju...

24. travanj 2024 10:55