StoryEditorOCM

Festival jedrenja u SplituSve je spremno za 90. Mrdujsku regatu, još se stignete prijaviti!

Piše OM
28. rujna 2021. - 09:54

Jubilarna 90. Mrduja starta 2. listopada (subota) u 11:00 sati, a za većinu jedrilica će se jedriti kao i do sada, što znači start ispred gradske luke, okret oko otočića Mrduja i cilj podno Sustipana, dok će plovila prijavljena u skupinama „Charter„ i „Classic“ imati cilj na okretu kod otočića Mrduje i znatno jednostavnija pravila prijave.

Želja organizatora je da svi koji imaju plovila na jedra, od posada sastavljenih od mlađih članova obitelji, do jedriličarskih družina kojima rezultat nije primarni cilj, isplove, zajedre i uživaju što su dio ovog najmasovnijeg jedriličarskog spektakla na hrvatskoj strani Jadrana.

„Charter“ posade će tako moći nastaviti sa svojim nautičkim odmorom na Jadranu, a „Classic“ posade će  biti u mogućnost pravovremeno stići na večernju feštu koja će biti pripremljena na platou "Labuda".

image
JK Labud

S vraćanjem „šušura“ druženja, pisme i spize na plato Labuda, vraćaju se i prigodne majice kao poklon svakom skiperu koji prijavi sudjelovanje na 90. Mrdujskoj regati, ali i besplatna spiza po povratku s regate, te dobra zabava uz koncert grupe „Little sister“.

U petak, dan prije tradicionalne “Mrduje“ sa startom u 12 sati, na posebno kreiranoj jedriličarskoj ruti u Bračkom kanalu, stanovnici Splita, te njihovi gosti moći će uživati u vještini posada i ljepoti jedrenja u jedrilicama MELGES 24 tijekom 3 „štap jedrenja“.

U želji da promoviramo nove atraktivne trendove u jedrenju koji imaju sve više poklonika, ove će se posade natjecati kako u petak, tako i na samoj 90. Mrdujskoj regati u subotu u posebnoj skupini, a jedriti će po HJS pravilima za tu klasu.

image
JK Labud

Na ovogodišnjoj jubilarnoj 90. Mrduji vraća se „Nagrada po srići“ i to ne bilo kakva, već umjetničko djelo našeg poznatog umjetnika Matka Trebotića. Gospodin Trebotić kao Bračanin - Milnaranin kojem se u akvatoriju ispred njegove Milne okreću jedrilice oko Mrduje odlučio nagraditi svojim djelom jednog od natjecatelja koji prođu pomoćni cilj Mrduja. 

Labudaši mu se zahvaljuju što je ovim poklonom za 90. rođendan Mrdujske regate omogućio da i najsretniji od skipera na jedrilicama koje sudjeluju na regati, svoj dom oplemeni ovim umjetničkim djelom.

Prijave se mogu vršiti on-line putem http://www.jklabud.hr/mrdujska-regata.

19. travanj 2024 18:03