StoryEditorOCM

od petka do nedjeljeSve je spremno za Paišku regatu: startat će 40 posada, jedriličare i posjetitelje očekuje bogat program

Piše OM
28. travnja 2022. - 12:26

U petak 29. travnja zabijelit će se akvatorij pred Splitom jer u 10 sati starta ovogodišnja Paiška regata, koja se ove godine jedri od 29. travnja do 1.svibnja na standardnoj ruti Split-Stari Grad–Split.

Nakon duge zime posade će ponovno isploviti prema „Paizu“ (Starom Gradu na Hvaru ). Zbog ograničenih mogućnosti prihvata jedrilica na otočnoj strani regate, startna lista će se zatvoriti s 40 prijavljenih jedrilica (36 ih se već prijavilo zaključno sa srijedom do 20 sati).

Domaćini, jedriličarski klub Labud, Turistička zajednica Staroga Grada i Grad Stari Grad na čelu s gradonačelnikom Antoniom Škarpom jedriličarima su pripremili bogat program događanja.

Tako će u PETAK od 18 do 19 sati svim jedriličarima odmah ispred mjesta priveza na rivi, biti ponuđena topla okrijepa dobrodošlice i glazbeni doček.

U SUBOTU u 12.30 starta jedan plov regate u zaljevu ukoliko bude 10 prijavljenih posada (do sada ih se prijavilo 5), a subotu će s početkom u 20 sati zaokružiti koncert rock banda CORTEZ. Zabavi tu nije kraj, jer će od 17 sati u subotu jedriličarima biti na raspolaganju 2 jedrilice klase optimist za match race natjecanje na mini ruti u samom portu. Naravno za sve sudionike spremne su i prigodne nagrade.

Direktor regate Damir Skelin ističe:

- Interes jedriličara je veći nego prošle godine i to je poticaj cijelom timu koji sudjeluje u organizaciji Paiške regate, da u sljedećim izdanjima dodatno razvija program događanja koji je ove godine zahvaljujući našim domaćinima iz Starog Grada izuzetno obogaćen, a i po povratku u nedjelju na cilj u Splitu, jedriličarima smo od 18 sati na platou jedriličarskog kluba Labud osigurali okrijepu nakon cjelodnevnog jedrenja.

image
Slobodna Dalmacija

Osvrnuo se i na susretljivost te pomoć Županijske lučke Uprave i Lučke kapetanije Split, koji uvijek rado daju potporu jedriličarskom klubu Labud u organizaciji regata, a izrazio je i zahvalnost Raiffeisen leasingu koji je prepoznao potencijal ovog projekta, te i ove godine prihvatio pokroviteljstvo nad Paiškom regatom.

Stari Grad koji je iznimno privlačan jedriličarima, a zbog visoke popunjenosti priveza tijekom glavne sezone, raduje što se razvija jedan ovakav nautičko-sportski događaj, koji u predsezoni jedriličarima omogućuje da uživaju u svemu što otok Hvar nudi.

19. travanj 2024 17:05