StoryEditorOCM

treći i četvrti plovSvjetsko prvenstvo olimpijske klase YLCA 7: Stipanović pao na šesto, Jurišić na 12. mjesto

25. svibnja 2022. - 09:54

Na Svjetskom prvenstvu olimpijske klase YLCA 7 (nekadašnji Laser) u meksičkom Riviera Narayitu održana su nova dva polova, treći i četvrti, a hrvatski predstavnici koji su bili blizu samog vrha poretka doživjeli su pad u redoslijedu.

Dvostruki olimpijski doprvak Tonči Stipanović bio je drugi nakon uvodna dva plova, ali je nakon trećeg i četvrtog skliznuo na trenutačno šesto mjesto. U trećem plovu je bio treći, dok četvrti nije završio. No, taj je plov jedan od potencijalna dva koja se na kraju natjecanja neće računati, kao najslabiji pa Stipanović i dalje ima odličnu priliku biti u samom vrhu poretka. U dosadašnja tri završena plova Stipanović je skupio 19 negativnih bodova.

Filip Jurišić, njegov momčadski kolega iz splitskog Mornara, bio je četvrti nakon prvog dana, dok je nakon nova dva odrađena plova pao na 12. mjesto. Treći plov nije završio, dok je u četvrtom bio 13. i trenutačno ima 36 kaznenih bodova.

Bruno Gašpić je, pak, napravio lagani pomak prema naprijed te je s 51. došao na trenutačno 49. mjesto.

Recimo kako nakon četiri odrađena plova vodi Francuz Jean-Baptiste Bernaz s 27 kaznenih bodova i drugim i trećim mjestom u dva plova odrađena u srijedu. Slijede ga dva Britanca, Daniel Whiteley i Eliot Hanson.

Regata završava u nedjelju.

19. travanj 2024 19:18