StoryEditorOCM

ACI KOMOLACTestiranje nautičara krenulo iz Dubrovnika, čarteraš Mario Knego očekuje uspješnu sezonu

Piše Maja Rilović Koprivec
31. svibnja 2021. - 18:00

Dubrovačka ACI marina u Komolcu prva je marina u Hrvatskoj gdje se od prošlog petka svi turisti i gosti mogu testirati na koronavirus. Testiranje u suradnji s Poliklinikom Marin Med počelo je prošlog petka, a ubuduće će se moći obaviti od petka do nedjelje u nekoliko termina. Prema potrebi, mobilni medicinski timovi Marin Meda organiziraju testiranje i u drugim terminima uz obveznu prethodnu najavu. Provode se antigenski, brzi te PCR testovi.

Dubrovačka marina tek je prva u sustavu ACI-ja koja provodi testiranje, a ova će usluga, navode iz ACI-ja, uskoro biti dostupna i u Slanome i svim njihovima marinama za koje je ACI u finalizaciji dogovora za usluge testiranja gostiju.

- Naši su gosti prepoznali prednosti ove usluge pa je određeni broj u marini već testiran. Interes za uslugom je prilično velik već sad u predsezoni. Ovim potezom ACI nastoji omogućiti siguran i bezbrižan boravak te povratak kući svim svojim gostima - navode iz uprave ACI-ja te dodaju kako su sigurnost, dobrobit i zdravlje gostiju, ali i djelatnika, na prvome mjestu. ACI sudjeluje u projektu "Safe stay in Croatia" koji jamči da se u svim ACI marinama diljem hrvatske obale vodi briga o provedbi i poštovanju svih epidemioloških preporuka.

Također se puno ulaže i u procjepljivanje. Prvu dozu primilo je 70 posto djelatnika ACI-ja. Do službenog početka turističke sezone primit će i drugu dozu. Cijepljenje je dobrovoljno.

Izvrsni rezultati

Iako je još jedna nautičarska sezona započela pandemijski, ACI je već u prvom kvartalu ove godine ostvario izvrsne rezultate.

image
ACI marina u Dubrovniku prva nudi mogućnost testiranja
Arhiv/Cropix

- Fizički pokazatelji su na razini 2018. kad govorimo o tranzitnom prometu. ACI je prilagodio svoje uvjete poslovanja novonastaloj situaciji, maksimalno se poštuju sve epidemiološke mjere i preporuke. Sve to, zasigurno je lani, kao i ove godine, utjecalo na dobre rezultate. Uz pridržavanje i provođenje svih preporuka i epidemioloških mjera, nautičari na plovilima borave s odabranim društvom i mogu svakodnevno obilaziti skrovite, neistražene uvale. Također, velik broj gostiju u naše marine dolazi i automobilom na svoja ili iznajmljena plovila, što znači da tijekom putovanja imaju mogućnost ostvarivati minimalne socijalne kontakte. Sam boravak na plovilima također omogućuje izoliranost - ističe Adriana Mišković, voditeljica komunikacijskih poslova ACI-ja.

Minimalni kontakti

Rezervacija i plaćanje veza mogući su preko naše mobilne aplikacije ACI Mobile App, stoga su kontakti s osobljem također svedeni na najmanju moguću razinu, navode iz ACI-ja, gdje očekuju da će se prometovanje novih aviolinija koje povezuju jug Hrvatske s cijelim svijetom zasigurno pozitivno odraziti i na poslovanje ACI-jevih marina na jugu Hrvatske.

Mario Knego, vlasnik jedne od najvećih hrvatskih čarter-tvrtki Euromarine, koja je također i distributer plovila, vlastitim primjerom potvrđuje koliko je važno cijepljenje i za nautički biznis - zatekli smo ga telefonom baš prije cijepljenja. Kaže kako je pridržavanje epidemioloških mjera nužno ove sezone.

- Zanimanja nautičara, ali i rezervacija, ima dosta, samo je pitanje koliko će od toga biti realizirano. Rezervacije za Dubrovnik uvelike ovise o letovima, a kada su u pitanju Pula i Split, manje. Tamo očekujemo uspješnu sezonu kao i lani. Imali smo nedavno jednu veću grupu iz Luksemburga u Splitu i to je prošlo bez problema. Ljudi koji dolaze kod nas došli su bez poteškoća, poštuju se sve mjere i gosti su također dosta informirani pa sve ide bez problema - govori Knego.

25. travanj 2024 17:13