StoryEditorOCM

regata na šoltiTko će ovog vikenda imati najbrži joystick na ‘Rogačici‘?

Piše Sandra Barčot
1. svibnja 2021. - 08:18

Šoltani će ovog vikenda prvi put biti domaćini i floti radijski upravljanim jedrilicama i kormilarima koji svoje modele "voze" s kopna.

– Entuzijazmom nekolicine Šoltana, većinom članova Športskog ribolovnog društva "Koralj", došli smo na ideju ugostiti ovu u zadnje vrijeme dosta popularnu klasu u jedrenju, pogotovo u mlađem uzrastu. Sada imamo i našu prvu regatu "Rogačica” – kaže Nikša Buktenica u ime kluba organizatora.

Regata je nazvana po destinaciji gdje će se jedriti – u uvali Rogač gdje će prvi put biti postavljeno regatno polje za modele, i to za klasu IOM – RG65, sve u zajedničkoj suradnji Jedriličarskog kluba "Monoflot" iz Kaštel Gomilice i domaćina iz "Koralja".

– Plovovi su na rasporedu danas, 1. svibnja, od 10 do 17 sati, pa će biti zanimljivo pratiti modele jedrilica u moru, dok kormilari s joystickom u rukama šetaju kopnom i upravljaju svojim plovilima što je posebno interesantno najmlađoj populaciji, djeci – ističe Buktenica, najavljujući i događaje za nedjelju:

– Od 10 do 12 sati održat ćemo promociju jedrenja za djecu svih uzrasta koji budu zainteresirani, a zatim, od 13 do 17 sati imat ćemo i regatu modela klase DF 65. 

25. travanj 2024 07:47