StoryEditorOCM

Puna jedraU pulskom akvatoriju 31. izdanje jedriličarske regate ‘Sv. Nikola - memorijal Vladimir Barbić‘

Piše M.I.
3. prosinca 2022. - 10:00

Od petka, 2. prosinca do nedjelje, 4. prosinca u pulskom akvatoriju održava se 31. međunarodna jedriličarska regata "Sveti Nikola - memorijal Vladimir Barbić", piše regionalexpress.hr.

Prijavljeno je čak 517 jedriličara, od toga 363 u klasi Optimist, 86 u klasi ILCA 4, 56 u klasi ILCA 6 te 12 jedriličara u klasi ILCA 7.

Za klase ILCA 4, ILCA 6 te juniore ILCA 7 regata Sv. Nikola je kriterijska regata, što znači da se uz još 5 regata boduje za sastav reprezentacije, koja će nastupati iduće godine na europskim i svjetskim prvenstvima. Favoriti u klasi ILCA 4 su domaćin Vito Fili, Splićanin Josip Tafra, Ukrajinac Semen Sokol. Među ženskoj konkurenciji favoritkinje u klasi ILCA 4 su Splićanka Nora Gotovac te Katja Rabak, jedriličarka JK Vege.

U klasi ILCA 6 favorit je domaćin Tedi Leonardelli, koji je i ovogodišnji državni prvak u toj klasi. Tediju će konkurirati Slovenac Luka Zabukovec, Splićanin Lovre Bakotić te Ukrajinac Ivan Antipin. U ženskoj konkurenciji borba će se odvijati između Rovinježanke Tee Peteh, Crikveničanke Ursule Balas te Splićanke Petre Marendić. U seniorskoj klasi ILCA 7 favoriti su Ukrajinci. Osim što je regata kriterijska za juniorske klase, regata Sv. Nikola također je i kvalifikacijska regata za regiju Sjever u kadetskoj klasi Optimist. U klasi Optimist favoriti su Puležan Edi Jurman, Splićanin Bepo Duplančić te jedriličari iz Finske.

Sav ovogodišnji prihod od prijava ide u donaciju za kupnju novog klupskog kombija.

24. travanj 2024 09:27